Et samarbejde med Alzheimerforeningen Midt-Vest har været et højdepunkt for Gospel D’Light og Ole Jørgensen i år. Koret gav fire koncerter i forbindelse med Huskedagen - »en dag, hvor vi husker dem, som glemmer«. - Vi er så glade for at kunne være med i dette projekt. Demensramte og pårørende fortalte gribende historier under koncerten for at nedbryde det tabu, der er omkring demens, fortæller Ole Jørgensen. - Det har lært mig, at vores historie er vigtig, og jeg er overbevist om, at vi skal lære at lytte mere til hinanden. Det er måske også en måde at blive nærværende på i hverdagen: Fortæl og lyt, siger han. Foto: PR-Foto

Julekoncert i Huset No7 med gospel og fællessang

Den ene af to julekoncerter med Gospel D’Light og Ole Jørgensen er allerede udsolgt

HERNING Gospel D’Light og Ole Jørgensen inviterer på søndag til julekoncert på Huset No7. I år er julekoncerten udvidet med en ekstra koncert om aftenen på grund af den store efterspørgsel, der har været de tidligere år. Det har vist sig at være en rigtig god idé, for eftermiddagskoncerten blev udsolgt på ingen tid, mens der endnu er pladser tilbage om aftenen. Der er billetsalg ved døren, hvis man tør vente så længe.

- Vi glæder os vildt til vores julekoncerter hvert år, og vi er taknemmelige over, at så mange støtter op om dem, siger sanger og dirigent Ole Jørgensen.

Gospel D’Light blev dannet i 2006 og har i alle årene været et aktivt kor på musikscenen lige fra intime gospelkoncerter i en lille kirke til de store scener. Koret har endda medvirket som kor i Les Misérables på Holstebro Musikteater.

Alle steder er koret blevet godt modtaget og har fået positiv respons og stående ovationer.

- Det er vigtigt for mig, at koncerterne er fulde af energi og livsglæde, men også at de har nerve og giver plads til eftertænksomhed. Musik og liv hører sammen og kan ikke adskilles, så derfor skal det hele være med: den vildeste uptempo sang og den smukkeste ballade, men også en sang om stilhed midt i al den travlhed, der fylder os hele tiden, siger Ole Jørgensen.

I begyndelsen af september tog Gospel D’Light og Ole Jørgensen til Tuskær for at indlede prøverne til årets julekoncerter.

- Det blev til en skøn dag på et skønt sted, og da den nærmeste nabo til Tuskær er havet, blev det en dag med julesang og Vesterhav - en meget god blanding, når der skal bestilles noget, siger Ole Jørgensen.

Julekoncerterne vil i år - som altid - indeholde masser af julesange, nye og gamle, samt naturligvis et par fællessange.

- Det er vigtigt, at når det er jul, så er det altså jul, og derfor skal vi synge masser af julesange. Vi har både julesalmer som »Glade jul«, »Julen har bragt« og »Dejlig er jorden« og skønne gospeljulesange som »Jesus What a Wonderful Child«, »Changed by a Baby Boy«, »Peace on Earth« og mange flere. Det bliver krydret med gode juleevergreens, som »Jingle Bells«, »Rocking Around« og bundet sammen af smukke skandinaviske julesange. Vi blander også genrerne og tager blandt andet en dansk julesalme og sætter lidt gospelrytmer oveni. Kom bare og tjek det ud, opfordrer Ole Jørgensen.

- Og mon ikke også der kommer et lille sjovt indslag - hvem ved, hvem vi får besøg af? Jeg siger det ikke, men det bliver sjovt og godt, lover han.