Det brænder i HI Park, hvor 8000 liter dieselolie har sat gang i en tagbrand. Foto: Flemming Hansen

8000 liter dieselolie sendte hele styrken til kæmpe tagbrand i HI Park

thomas færch kvist 

Umuligt at redde brændende bygning - beboere evakueret

HERNING En ordentlig tagbrand har i øjeblikket fat i HI Park. Det skriver Midt- og vestjyllands Politi på Twitter.

- Tagbrand i 4000 m2 stor industribygning HI Park i Herning. Taget er overtændt. Politi og Redning er på vej. Alle personer er ude af bygningen. Man skal holde sig fra området og give plads for udrykningskøretøjer. Ikke yderligere kan gives for øjeblikket, skriver politiet og tilføjer.

- Det er fire tanke med hver 2000 liter dieselolie på taget, så det er vigtigt, at man holder sig væk fra området, indtil der kommer styr på branden.

Det er firmaet Premium Moss & Greens, der har adresse på brandstedet. Ifølge Herning Folkeblads udsendte har brandfolkene ikke det store overblik, men man forsøger i øjeblikket at redde en kontorbygning.

Politiet oplyser desuden, at røgen fra branden driver mod Buskvej. Man skal holde sig ude af røgfanen, søge ind i huset og lukke døre og vinduer og slukke ventilation, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Ifølge Herning Folkeblads udsendte skulle det være et mindre kaos ude på stedet.

Brand & Redning MidtVest skulle have alt disponibelt mandskab i gang med branden, der er svær at få bugt med på grund af den kraftige vind. Det er tre fabrikshaller, der står i flammer og ser ud til at gå tabt.

Ifølge indsatslederne på stedet bør det være muligt at redde en kontorbygning.

Politiet oplyser, at ingen personer er kommet til skade under branden, og at man opgiver at redde bygningerne, der får lov til at brænde ned. Politiet tilføjer i en pressemeddelelse klokken 22, at den stærke vind, der kommer fra syd mod nord har drillet - men, at der ikke ligger bygninger umiddelbart nord for branden. Man har desuden evakueret beboerne fra adresserne Buskvej 21 og 22. Politiet henstiller til, at man følger anvisningerne fra politiet og hjemmeværnet og advarer bilister mod at benytte sig af Hammerum Hovedgade, der vil blive spærret. Togtrafikken igennem området skulle ikke være påvirket.

En af indsatslederne på stedet fortæller Herning Folkeblad, at arbejdet kommer til at tage hele natten.

Det er lykkedes at redde nogle få ting ud af de brændende bygninger, ligesom man også forsøger at redde nogle køretøjer, der står parkeret ved den tredje fabrikshal.

Opdateres ...