Midtjysk måldans efter Frank Onyekas scoring til 2-1. Den 21-årige nigerianer havde også en afgørende fod med i første FCM-scoring. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sejr i Brøndby: Nigeriansk energibundt afgør topkamp

Jørn Just Kristensen 

Midtbaneslideren Frank Onyeka blev matchvinder, da FC Midtjylland fightede sig til tre point i topkampen mod Brøndby

FODBOLD Det var ingen skønforestilling, men FC Midtjylland gjorde arbejdet, vandt 2-1 i Brøndby og er nu gået igennem hele efteråret uden et eneste nederlag på udebane i Superligaen.

Den højenergiske midtbanekriger Frank Onyeka blev - måske symptomatisk for opgørets kampbetonede udtryk - matchvinder for FC Midtjylland. Han var faktisk stærkt involveret i begge midtjyske scoringer.

For det var også ham, der stod for den fremragende stikning, der gik forud for 1-0-målet.

Efter en rund klokketime rykkede angriberen Sory Kaba sig fri i feltet og blev flot betjent af en fremragende stikning fra Frank Onyeka. Kaba valgte uselvisk at sende bolden hårdt på tværs til Awer Mabil. 1-0 og stor jubel mellem Mabil og Kaba.

Men bare fire minutter senere forstummede glæden: Brøndby udlignede. Johan Larsson sendte et godt indlæg af sted fra højreflanken, FCM-keeper Jesper Hansen fornemmede faren for sent, og Superligaens topscorer, Kamil Wilczek, headede bolden i nettet til 1-1.

Det duftede af en pointdeling i et stykke tid, men otte minutter før slutfløjt slog Frank Onyeka til. Awer Mabil sendte et indlæg i feltet, Gustav Isaksen fik afsluttet, og Frank Onyeka høvlede til den løse returbold ind til 2-1.

Brøndby pressede på i slutminutterne, men FCM holdt stand og vandt 2-1 på Brøndby Stadion.

Sløj første halvleg
I første halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på en midtjysk succesoplevelse i Brøndby. FCM havde svært ved at få spillet til at flyde - blandt andet på grund af Brøndbys velfungerende presspil. Awer Mabil havde »ulvenes« to eneste afslutninger i de første 45 minutter.

Værterne var bedre på bolden og havde den også i deres rækker 64 procent af tiden, men uden at få ret meget ud af anstrengelserne.

Midterforsvareren Andreas Maxsø havde et frit hovedstød, Alexander Scholz reddede et giftigt indlæg i sidste øjeblik for snuden af Superligaens topscorer, Brøndbys Kamil Wilczek, og hurtigløberen Simon Hedlund skød forbi på en kontramulighed. Men mere skabte Brøndby heller ikke.

En kamp tilbage i kalenderåret
Det var ottende sejr på stribe for FC Midtjylland, som nu igen er syv point foran FC København i Superligaens topstrid.

Der resterer kun en kamp før julepausen. Det er næste søndag, når AGF gæster MCH Arena.