Rasmus Madsen scorede tre gange i den lavtscorende affære mellem HC Midtjylland og Ølstykke-Jyllinge. Foto: Tom Laursen

HCM overvandt problemer

Thomas Damm 

I en ny tæt dyst var HCM skarpest i slutfasen og vandt i Jyllinge

HåNDBOLD HC Midtjylland var lørdag eftermiddag på besøg i Jyllinge-hallen til et opgør i 1. division mod Ølstykke-Jyllinge (HØJ). Der var før kampen fire points forskel mellem de to mandskaber.

Med en hårdt tilkæmpet sejr på 23-21 udbyggede HCM det forspring til seks point og hænger altså på i den absolutte topstrid, mens hjemmeholdet er ved at have udspillet sin rolle i den meget tætte række.

Det så ellers længe godt ud for Ølstykke-Jyllinge. Efter 16 minutter førte hjemmeholdet 7-4 og var ved at trække fra.

HCM fik reduceret til 5-7, og så fulgte en lang periode uden scoringer fra nogen af holdene. HØJ fik først hul på bylden og udbyggede føringen til 9-5.

Op mod pausen kom gæsterne dog lidt tilbage og kunne gå i omklædningsrummet nede 9-11.

Ølstykke-Jyllinge scorede det første mål efter pausen, men med tre scoringer på stribe fik HCM udlignet til 12-12.

Skiftende føringer
Herfra var det helt lige resten af vejen, hvor holdene skiftes til at føre med et enkelt mål. Med et minut tilbage kom HCM foran 22-21 på et mål af fløjen Jonathan Sørensen.

Herefter tog hjemmeholdet en timeout og spillede for at udlignede kampen. HCM fik bolden dog tilbage og tog en timeout med 20 sekunder tilbage på uret. På det efterfølgende angreb begik HØJ straffe, og det omsatte Sebastian Wistoft Jensen til en scoring fem sekunder før tid. Dermed endnu en nervepirrende kamp for HCM, der dog endte positivt.

Sebastian Wistoft Jensen blev topscorer med seks mål - hvoraf de fire blev sat ind på straffekast.

HC Midtjylland spiller næste gang på fredag. Det er igen på udebane. Denne gang mod HC Odense, der fredag spillede 25-25 mod topholdet TMS Ringsted.