FCM kunne trods alt juble over en sejr. Foto: Tom Laursen

2-1 til FCM over bundproppen: Det blev unødvendigt spændende mod Silkeborg

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjyllands tophold vadede i chancer, men det blev kun til en kneben hjemmesejr over nedrykningsfavoritterne

FODBOLD FC Midtjyllands Superliga-tophold var på forhånd gigantiske favoritter i mandagens aftens hjemmekamp på MCH Arena i Herning mod bundholdet Silkeborg IF. Og det blev da også til den forventede sejr, men et ineffektivt FCM-hold nøjedes med en sejr på 2-1 og helt unødvendig spænding i kampens slutfase.

Efter en lidt henholdende indledning på opgøret, hvor gæsterne faktisk havde tilløb til et par chancer, kom målet til 1-0 efter et kvarter - og det var et smukt ét af slagsen. Evander afleverede fra midten præcist helt ned i højre hjørne til Joel Andersson. Svenskeren havde tid og plads til at tage bolden ned, før han løftede den ind foran mål, hvor en udækket Emiliano Marcondes ikke havde problemer med at heade FCM foran.

Det var lejesvendens anden scoring for FCM - det første faldt i øvrigt også mod Silkeborg, nemlig i 2-1-sejren på udebane i begyndelsen af oktober.

Få minutter efter scoringen skulle hjemmeholdet være kommet på 2-0. Livlige Awer Mabil førte bolden frem og løftede den ind foran mål, hvor Sory Kaba dog valgte at bruge tre berøringer i stedet for resolut at skyde på mål - og så fik det travle Silkeborg-forsvar afværget.

Men FCM-dominansen var total, og angrebene bølgede ned mod bundholdets mål. Silkeborg-keeper Rafael Romo hev en fin redning frem på et godt hug, signeret FCM’s Evander.

Efter en god halv time var anfører Erik Sviatchenko centimeter fra scoring, men bolden sad lige på stolpen, og Gustav Isaksen sendte lidt senere et langskud snert forbi. FCM’s andet mål lod vente på sig.

Forløsning og spænding
Efter pausen headede Sory Kaba forbi mål, Emiliano Marcondes forsøgte sig fra distancen, og Rasmus Nicolaisen måtte se sit hovedstød afværget, før forløsningen kom i opgørets 73. minut. Rasmus Nicolaisen fik tæt under mål prikket et hårdt og præcist frispark fra Nikolas Dyhr i venstre side ind til 2-0.

Rasmus Nicolaisen havde fået plads i FCM’s startopstilling i midterforsvaret, fordi en syg Alexander Scholz havde meldt afbud.

Gæsterne fra Silkeborg havde kampen igennem knapt nok et eneste nærgående forsøg, men fem minutter før tid blev indskiftede Emil Holsten pludselig spillet fri i dybden på kanten offside, og trods to fornemme redninger af FCM-keeper Jesper Hansen lykkedes det Silkeborg-spilleren at reducere til 1-2 i sekvensens tredje forsøg.

Helt og aldeles ufortjent - og mindst lige så unødvendigt, at kampen skulle blive spændende til sidst.

FC Midtjylland afværgede dog flere chok i slutfasen og fik trods alt kørt sejren i hus.

Med sejren er FCM igen syv point foran FC København i toppen af Superliga-tabellen.