»Livets Træ« og »Dronningen« er to centrale elementer i udsmykningen i Christmas Fairy Cocktail Bar. Foto: Flemming Hansen

Jule-cocktailbar popper op i Herning: Det er en gave til byen

Tekst: Lene Toksvig 

Brit Wilken og Rikki Vanggaard byder i december inden for til eventyret om Christmas Fairy Cocktail Bar

HERNING Juleeventyr, cocktails og hygge. Det er nogle af ingredienserne, der venter, hvis man i løbet af december lægger vejen forbi Christmas Fairy Cocktail Bar i Herning, som er navnet på en jule-cocktailbar, som popper op i midtbyen torsdag 5. december - og holder åbent resten af julemåneden.

Kvinderne bag er Brit Wilken og Rikki Vanggaard.

- Rikki synes, der sker for få happenings i Herning, så vi gør det her for at give en gave til byen, så man kan opleve noget ekstraordinært, siger Brit Wilken.

Hun er i fuld gang med forberedelserne, da Herning Folkeblad kigger forbi bygningen »Atelier« i Bredgade 10A, der danner ramme for happeningen. Den udsmykkes både ude og inde med mos, grene, lys, guld og meget, meget mere, der kan bidrage til at skabe julestemning, julemagi og en eventyrlig stemning.

- Alt, hvad jeg laver, er med et twist af eventyr. Mit liv er et eventyr, jeg selv laver, fortæller Brit Wilken med et smil.

Lever af det kreative
Inspirationen til Christmas Fairy Cocktail Bar er hentet fra Bar Abaco på Mallorca.

- Det er et bombardement af indtryk hos Abaco - det er lidt kaos, og når man kigger rundt, ser man hele tiden noget nyt - det skal man også her, siger Brit Wilken.

Hun har udtænkt store dele af udsmykningen, hvor man blandt andet kan opleve »Livets Træ«, der er bygget op af én stor birkegren, som Brit Wilken har hentet i sin egen have. Den er skåret i flere dele - og sat sammen, så den former et helt træ, der efterfølgende er udsmykket med lys.

- Jeg er kreativ. Det er sjovt at være kreativ, og det er det, jeg lever af, og det jeg lever for - at udleve det kreative, fortæller Brit Wilken.

- Rikki har haft en fornemmelse af mine idéer, så da hun fik fat i lokalet her, ringede hun til mig og sagde, at nu kunne jeg bygge min dronning, fortsætter hun.

»Dronningen« er en guldbelagt dame, som er iført en kjole af naturlige materialer, og så er hun via ranker bundet sammen med »Livets Træ«.

Det var i øvrigt 2. november, at hun modtog opkaldet fra Rikki Vanggaard. Siden har der været travlt. Meget travlt.

- Det er ikke så lang tid, vi har til det, for det er et stort stykke arbejde, påpeger Brit Wilken, der dog er sikker på, at alt bliver klar til åbningen.

Magien skal tilbage
Brit Wilken får denne dag hjælp til udsmykningen af designer Maibritt Kokholm, som er imponeret over, hvordan de ellers meget hvide lokaler begynder at tage form til en jule-cocktailbar.

- Jeg er blæst væk af Brits idéer. Jeg tror, folk savner eventyr - der kan ikke komme nok magi tilbage i folks liv, påpeger hun.

Christmas Fairy Cocktail Bar er indrettet, så der i stueetagen udstilles kreationer, dekorationer og tøj - blandt andet viser Maibritt Kokholm nogle af sine designs.

På førstesalen kan man få serveret cocktails i baren og tage plads i de bløde sofaer.

- Man kan komme og sidde, nyde lidt cocktails og hygge sig. Vi håber, folk har lyst til at blive hængende lidt. Man er også velkommen til at hente noget mad, hvis man bliver sulten, siger Brit Wilken.

I løbet af december popper små arrangementer op. Der er blandt andet planlagt en intimkoncert med Gary Snider, som giver sine fortolkninger af Leonard Cohen, ligesom der en aften vil være oplæsning af H.C. Andersens eventyr.

Baren åbner alle dage hen ad eftermiddagen - og til der ikke er flere gæster. I weekenden kan man komme forbi allerede ved middagstid.