Foto: Martin Ballund

Postyr på Østergade: 3 unge mænd taget i at råbe op til indsat i arresten

Herning Tirsdag klokken 18.50 på Østergade uden for arresten blev tre unge mænd - en på 19 år fra Herning og to på henholdsvis 21 og 23 år fra Skive - taget i at råbe op til en indsat i arresten.

Betjentene inde på politigården hørte råbene og gik ud for at undersøge, hvad al den råben gik ud på. Ud fra råbene troede politiet, at de tre unge mænd havde en personlig relation til en af de indsatte. Betjentene besluttede sig for at undersøge, om de havde noget på sig.

Politiet undersøgte den 23-årige mands bil, som han havde parkeret lige uden for politigården, og fandt 1,27 gram hash. De visiterede også de to andre unge mænd og fandt et knojern i højre jakkelomme på den 21-årige.

De tre unge mænd vil blive sigtet for overtrædelse af straffeloven paragraf 124 stykke 3, som siger: »Den, som ulovligt sætter sig i forbindelse med nogen fængslet eller tvangsanbragt person, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 måneder«.

Den 23-årige er også sigtet for besiddelse af stoffer og den 21-årige for overtrædelse af våbenloven.