Backen Dmitri Kostromitin var med i Blue Fox’ målfest i Herlev.. Foto: Tom Laursen

Blue Fox i ny målfest

Thomas Damm 

For anden gang i sæsonen vandt Blue Fox på Sjælland

ISHOCKEY Efter fredagens skuffelse i Vojens, hvor Blue Fox satte en 2-0-føring over styr og tabte 4-5 til SønderjyskE, kom Herning-mandskabet tilbage på vinderkurs tirsdag i Herlev.

Det skete med en sejr på 5-2, men der var dog bestemt udfordringer undervejs.

Herlev scorede nemlig til 1-0 efter bare 72 sekunder, da Victor Carlsson var hurtigt over en returpuck og fik pucken forbi tilbagevendte Simon Nielsen i Herning-buret.

Der gik otte minutter, inden Blue Fox fik udlignet, men så gik det til gengæld også stærkt. På bare fem minutter scorede Morten Poulsen to gange og Lasse Lassen og Markus Jensen begge én gang, og så førte Blue Fox pludselig 4-1.

To mand i undertal
Men straks fra starten af anden periode kom spændingen tilbage. Først fik Markus Jensen en udvisning og kort efter blev holdet ramt af endnu en udvisning, da der var for mange spillere på isen. Johan Skinnars udnyttede fem-mod-tre-situation til at reducere til 2-4.

Selv om Blue Fox senere i perioden blev ramt af yderligere to udvisninger kom Herlev ikke tættere. Dermed var føringen 4-2 før sidste periode.

Med seks minutter tilbage af kampen blev Herlev ramt af sin første udvisning, og det gav lidt luft til gæsterne, selv om der ikke kom mål ud af overtallet.

Lidt senere blev det dog til et stolpeskud, inden Herlev tog målmanden ud i en sidste jagt på en reducering. Det gav dog bagslag, da finske Jonne Virtanen kunne skyde pucken i det tomme net.

Efter ikke at have vundet på Sjælland siden april 2018 har Blue Fox nu vundet to kampe i træk på øen og har måske sat gang i en positiv stime.

Med sejren og de tre point har »rævene« nu indhentet Rødovre, der tabte 1-4 i Esbjerg. Begge mandskaber har 27 point, men københavnerne har tilmed spillet to kampe flere end Blue Fox.

Blue Fox spiller igen på fredag, hvor Frederikshavn kommer på besøg i Herning.