Jens Overmark bruger ikke kun sin arbejdstid hos Uhrskov Vine på øl og vin - det er også en stor del af hans fritid. Foto: Henrik Ole Jensen

– Øl er virkelig undervurderet

Vi går bag om disken og møder Jens Overmark fra Uhrskov Vinhandel

Den sjoveste kundeoplevelse, jeg har haft?

- Det er svært at plukke en sjov kundeoplevelse ud af en gruppe af rigtigt mange, da der generelt kommer rigtig mange glade mennesker ind hos Uhrskov, som alle har forskellige ønsker og indgangsvinkler. Der kan så komme nogle lidt sjove forespørgsler i ny og næ. Jeg har engang haft en kunde, som ønskede at få pakket en flot træstok ind sammen med nogle flasker vin. Vi siger selvfølgelig aldrig nej til udfordringer, men den satte da mine indpaknings-evner på prøve, og resultatet blev faktisk rigtig flot.

Hvad er den værste kundeoplevelse, du har haft?

- Der kommer ikke én bestemt dårlig kundeoplevelse op, men det er altid en skam, hvis der opstår misforståelser eller småfejl. Vi bestræber os dog altid på at få rettet op på fejlene, hvis de skulle opstå.

Når du ikke handler her, hvor holder du så af at tage hen?

- Jeg holder af at komme i butikker, som har et dygtigt personale. I dag tror jeg, kunder forventer mere af os bag disken. Det er ikke nok mere bare at stå bag et kasseapparat og smile, for der skal være et incitament for kunden til at komme ind i butikken, for man kunne jo bare handle det hele online fra sin bløde stol derhjemme? Nej, kunderne skal have en stor oplevelse af service, viden og oplevelser. Hvilket vi også gør en stor dyd ud af i Uhrskov.

Hvad bruger du din fritid på?

- Vin, spiritus og øl er ikke kun et job, men også min hobby. Ja, man kunne næsten kalde det en livsstil. Når man arbejder med noget så »nørdet«, så kræver det 100 procents dedikation, som gerne skulle komme naturligt. Det er det, alle vi vinfolk har til fælles. Vi brænder for vores passion! Så det er naturligt, at meget af min fritid går på research, rejser og oplevelser, som har temaet: Vin.

Hvad skal du i den kommende weekend?

- Jeg er midt i at købe hus, så det meste af min tid, hvor jeg ikke er i butikken eller holder smagninger, arbejder jeg med alt det kedelige omkring huskøb.

Hvad laver du, når du slapper af?

- Det er vigtigt at kunne koble af nogle gange og komme lidt på afstand af vin og spiritus. Jeg slapper bedst af ved at lave så lidt som muligt, det vil sige film og serier på sofaen.

Hvad er den seneste film, du har set?

- The House That Jack Built. Jeg er en sucker for skæve, provokerende og artistiske film. De skal gerne være anderledes og kreative. Der findes ikke noget værre end copy-paste Hollywood-film, som Transformers, The Avengers, og hvad de ellers hedder de andre money-makers. Hvad serverer du, når du har gæster?

- Øl! Vin kan rigtig meget, men øl er en virkelig undervurderet og misforstået vare. Mange forbinder øl med noget, der skal være koldt, billigt og bare skal drikkes hurtigt. Jeg kan ikke være mere uenig, og det er en skam, at vi ikke giver øl den kredit, som øllet fortjener.

Lige så meget kompleksitet, der er i vin, er der også i øl, og jeg oplever, at det er »nemt« at give mine gæster en stor »aha«-oplevelse med rigtig godt lavet special øl.

Hvis du skulle pege på én person, du beundrer, hvem skulle det så være?

- Et klichésvar: Min bedstefar, Kristen Overmark, som desværre ikke er her mere. Han var en kendt mand i byen, som altid havde kæmpe forståelse, empati og vilje. Han har altid været en mand, jeg har set op til.

Hvis du ikke arbejdede her, hvad ville du så lave?

- Jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet udenfor vin-verdenen, så hvis det ikke var hos Uhrskov, så var det hos nogle andre. Jeg tror dog, det bliver svært at finde et bedre sted at være end hos Uhrskov Vinhandel.

Hvad drømmer du om for fremtiden?

- At udvikle mig mere hos Uhrskov Vinhandel. Nu har jeg været hos Uhrskov i mange år, hvor jeg bliver ved med at få flere arbejdsopgaver og mere ansvar, så ser jeg en lys fremtid hos Uhrskov Vinhandel.