Rasmus Madsen fik gang i scoringerne i HCM’s stærke anden halvleg. Foto: Tom Laursen

Dramatisk HCM-sejr: Bundproppen blev først slået til allersidst

Kenneth Kristiansen 

På et straffekast i allersidste øjeblik fik HC Midtjylland afgjort hjemmekampen mod Roskilde til sejr på 28-27

HåNDBOLD Det var først på et straffekast, da tiden var udløbet, at HC Midtjylland fik afgjort lørdagens hjemmekamp mod Roskilde Håndbold. Sebastian Wistoft Jensen scorede på straffekastet og sikrede en hjemmesejr på 28-27 i Sportscenter Herning.

Men det kunne lige så godt være gået galt for HCM mod Roskilde, der kun har fået skrabet to point sammen så langt i sæsonen i 1. division.

Hjemmeholdet kom planmæssigt foran i begyndelsen af kampen, og med 4-1 på måltavlen efter syv minutter lignede det en overkommelig opgave. Men Roskilde-holdet har også kvaliteter til trods for bundplaceringen, og da HCM’erne tilsyneladende slækkede lidt på både koncentration og spændingsniveau, overtog gæsterne kampen og snød igen og igen et passivt HCM-forsvar. Samtidig var der ikke bid nok i Herning-mandskabets offensiv, så Roskilde var overraskende nok foran med hele fire mål, 10-6, efter 20 minutter.

Rasende HCM-træner
Det fik HC Midtjyllands cheftræner, Mads Hjortshøj, til at tage sin anden timeout i kampen og tale med store bogstaver over for spillerne.

Det hjalp lidt. HCM fik kæmpet sig tilbage i opgøret og var kun nede med to mål, 11-13, ved halvtid.

Det lå i luften i Sportscenter Herning, at hvis HCM-holdet kunne finde sit normale niveau, ville et Roskilde-hold, der var afhængigt af et par altdominerende profiler, være til at tale med.

Der gik dog lang tid i anden halvleg, før kampen blev vendt på måltavlen. Men det skete altså, og det var ført an af Rasmus Madsen, der fik gang i sine skud, og så var han ustoppelig. Højrebacken scorede syv af sine otte mål i den periode efter pausen, hvor HCM vendte kampen.

Hjemmeholdet kom foran 27-24 tre minutter før tid, men Roskilde var ikke slået endnu og fik scoret tre gange i træk i slutfasen til 27-27.

Til allersidst fik HCM-stregen Jeppe Krogh Simonsen dog tilkæmpet sig et straffekast, og så var det op til Sebastian Wistoft Jensen at afgøre kampen fra pletten, da tiden var udløbet. »Seb« svigtede ikke, og så kunne HCM’erne bryde ud i vild sejrsjubel - det lykkedes trods alt at vinde over bundproppen.