Foto: Henrik Ole Jensen

Ville svindle med diamant: Anholdt på Hotel Scandic

HERNING En 39-årig kvinde fra Herning og hendes datter på 17 år blev torsdag middag anholdt på Hotel Scandic i Herning.

Kvinden vil blive sigtet for groft hæleri, efter hun forsøgte at franarre et smykkefirma en kostbar diamant.

Kvinden havde tilbage i oktober bestilt en lyserød diamant hos et firma i Gentofte. Da postbudet kom med diamanten, var kvinden ikke hjemme, og brevet med diamanten blev indleveret på et posthus i Tjele. Her tog kvinden op og fik udleveret pakken.

Men da hun ikke skulle identificere sig, tog hun diamanten fra pakken, tapede pakken til igen og påstod nu over for smykkefirmaet, at nogen havde stjålet diamanten, der er flere tusinde kroner værd.

Smykkefirmaet sendte damen en ny diamant i erstatning, men det var ikke nok for svindleren. Hun kontakte kort tid efter firmaet i Gentofte og fortalte, at hun da gerne ville sælge en lyserød diamant til dem. Smykkefirmaet fattede mistanke og aftalte et møde med kvinden på Hotel Scandic og fortalte lokalpolitiet i Herning om sagen.

Torsdag middag mødtes kvinden og hendes datter med en repræsentant fra smykkefirmaet på Hotel Scandic. Det blev overvåget af to efterforskere, som kunne anholde den 39-årige kvinde og hendes datter. De erkendte forsøget på svindel.