Kristoffer Astorp kunne juble over sin scoring til 1-0 på en friløber. Foto: Tom Laursen

SønderjyskE endte Blue Fox-stimen

Thomas Damm 

En Herning-føring på 2-0 var ikke nok til point i Vojens

ISHOCKEY Set med Blue Fox-briller begyndte det godt, men endte skidt, da mandskabet fredag aften var på besøg i Vojens hos SønderjyskE. Værterne vandt 5-4 foran 3319 tilskuere, der så Herning sætte en 2-0-føring over styr og dermed tabte efter fire sejre på stribe.

Første periode blev afviklet i et hæsblæsende tempo med to mandskaber, der ville frem over isen.

Det kulminerede i kampens 12. minut, hvor Blue Fox scorede to gange med blot 34 sekunders mellemrum og begge på friløbere. Først var Kristoffer Astorp alene igennem op gennem midten og scorede sikkert. Det gjorde også Cameron Brace, selv om hans vinkel blev noget mere spids i højre side, men pucken kom forbi Nikolaj Henriksen i målet.

Der gik dog blot et minut, inden Frederik Bjerrum reducerede til 1-2 på et skud langt udefra.

Fem mod tre
Herefter havde Blue Fox næsten to minutter med to mand i powerplay, men formåede ikke at udnytte den oplagte chance til at udbygge føringen. I stedet udlignede SønderjyskE, da Martin Eskildsen lidt for nemt kom forbi Blue Fox-backen Jakob Jessen i højre side, trak ind foran mål og udplacerede Frederik Søgaard.

Anden periode blev helt modsat af den første. Det blev en stillingskrig uden de helt store chancer. Alligevel kom SønderjyskE foran i periodens absolutte sidste sekund. Der stod 0,6 sekunder tilbage på uret, da Josh McDonald fik kæmpet pucken i nettet. I situationen så Blue Fox-spillerne lidt passive ud og glemte måske, at perioden først er færdig, når alle 20 minutter er gået.

Så var presset på Herning før sidste periode, og presset blev hurtigt større. I periodens første minut scorede Steffen Frank til 4-2, da han var løbet fra Blue Fox-defensiven og modtog en lang aflevering, der lå perfekt.

Scoring i powerplay
Kort efter fik SønderjyskE powerplay. Det blev sat perfekt op til Mads Lund, der fra højre side i slottet kanonerede pucken op i nettaget.

Med fem minutter tilbage fik Blue Fox en lille smule håb med reduceringen til 3-5 ved Morten Poulsen, efter at »rævene« lykkedes med et langt angreb.

Med godt to minutter tilbage trak Blue Fox målmanden ud, og med præcis to minutter tilbage fik SønderjyskE en udvising, så Blue Fox spillede seks mod fire.

Det udnyttede Cameron Brace til scoringen til 4-5 med 72 sekunder tilbage. Et nervepirrende sidste minut fulgte, men Blue Fox kom ikke i nærheden af en udligning. Dermed endte en begivenhedsrig kamp 5-4 til SønderjyskE.

Blue Fox gav debut til backen Reid McNeill, der har afløst Dan Maggio.

Næste kamp for Blue Fox er tirsdag ude mod Herlev.