Joakim Lykke sender i weekenden første single fra et nyt album på gaden. Foto: Pr-foto

Musiker laver statusopdatering

Joakim Lykke - tidligere October Sound - udgiver nyt album til foråret

MUSIK 41-årige Joakim Lykke var for 10 år siden formand for Rytmisk Musik Herning og forsanger og guitarist i det ganske lovende Herning-band October Sound.

Bandet gik dog i opløsning, og der blev stille omkring Joakim Lykke. Han har dog aldrig helt sluppet guitaren, og nu er han klar til at give musikken et seriøst skud igen.

Han er i gang med at lave et helt album, og den første single derfra, »Born Naked«, udkommer i weekenden.

Albummet skal i øvrigt ifølge Joakim Lykke ses som en »statusopdatering« på hans eget liv og sangskrivning, som hans verden ser ud her i 2019. De 11 numre er udvalgt blandt mere end 50 sange, som han gennem lang tid har arbejdet på.

Joakim Lykke synger, spiller guitar og skriver sine egne sange. Forbillederne er bands som Counting Crows, bandet Live, amerikanske Matchbox Twenty, REM og danske Kashmir, som alle i et eller andet omfang er til stede i herningenserens sangskrivning.

Han har lavet albummet for sine egne penge, fordi han ikke kunne lade være, og fordi han i dén grad føler at have noget på hjerte.

- Her i 2020 kan man indspille musik hjemme i stuen med sin iPad og en spansk guitar fra Netto, men for mig har det været bydende nødvendigt at gøre det ordentligt. Albummet er derfor indspillet i Mindless Studio i Aarhus, et rigtigt studie med alle faciliteter inden for moderne optageudstyr. Der medvirker professionelle musikere, og den erfarne producer Flemming Bloch har været med på sidelinjen, fortæller han.

At have finansieret det hele af egen lomme har samtidig givet Joakim Lykke en kunstnerisk frihed til at lave præcis det album, som han føler repræsenterer hans musik. Albummet bliver til i foråret tilgængelig på streamingtjenester og i fysisk form.

I sommeren 2020 vil Joakim Lykke turnere med udgivelsen og komme ud at spille så meget som muligt.