Ensemble MidtVest indenfor til en musikalsk højskoleaften på Skærgården. Foto: Caroline Bittencourt

Musikalsk højskoleaften

KLASSISK Torsdag 28. november inviterer Højskolen Skærgården og Ensemble MidtVest indenfor til en musikalsk højskoleaften på Skærgården.

Højskoleaften er et mødested for alle, der har lyst til at opleve musikken, det gode fællesskab og et dejligt måltid mad fra skolens sunde køkken.

Denne aften opfører ensemblet J.S. Bachs fantastiske værk »Kunst der Fuge«. Værket består af 14 fugaer og 4 kanoner, skrevet over samme tema og vendt, drejet og gentaget, så det på forunderlig vis sætter tilhørerne i en næsten hypnotisk tilstand.

Ensemble MidtVest siger om værket: »Det har længe stået på listen over værker, vi ønsker at opføre, og da Bach aldrig præciserede, hvilke(t) instrument(er) det skulle opføres på, har vi her muligheden for at variere i det uendelige - og tilmed inddrage instrumenter, som ikke engang var opfundet på Bachs egen tid.«