Jeanett Kristiansen blev topscorer med otte mål, da Herning-Ikast Håndbold spillede sig videre til gruppespillet i den europæiske EHF Cup. Foto: Flemming Hansen

Europæisk sejr i Ikast: HIH vinder danskerbrag og stryger i EHF Cup-gruppespil

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold leverede stærkt angrebsspil og nedlagde Nykøbing Falster i EHF Cuppens tredje runde

HåNDBOLD Der venter seks europæiske oplevelser efter nytår for Herning-Ikast Håndbold.

De midtjyske håndboldkvinder sikrede sig nemlig søndag en plads i EHF Cup-gruppespillet med 31-26-sejr over Nykøbing Falster Håndbold.

Første opgør mellem de to danske hold sluttede 23-23 i Arena Næstved, så Herning-Ikast endte med en samlet sejr på 54-49.

Skarpe nordmænd gik forrest
HIH-kvinderne var i teten hele vejen og viste periodevist fine spillemæssige takter. Men i de første 35 minutter formåede Nykøbing Falster gang på gang at finde et modsvar i form af små ryk, når værterne var ved at trække afgørende fra.

Men da HIH’erne nettede fire gange i rap fra 18-16 til 22-16, fornemmede selv de knap 100 medrejsende og højlydte øboere nok, hvor det bar henad.

Angrebsspillet flød godt hos midtjyderne - stærkt iscenesat af de velspillende og godt skydende norske bagspillere. Jeanett Kristiansen (8), Helene Fauske (7), Stine Skogrand (5) og Tonje Løseth (4) tegnede sig samlet for 24 mål. På stregen fuldendte landsmanden Vilde Ingeborg Johansen billedet med fire pletskud på fire forsøg.

Føringen toppede ved 29-21 med 10 minutter tilbage på haluret. Falstringerne fik pyntet en smule på resultatet i slutfasen, men avancementet var der ingen tvivl om.

Der er lodtrækning til gruppespillet på torsdag. Det foregår på EHF’s hovedkontor i Wien, Østrig.