Lasse Lassen scorede to gange i sejren mod Rødovre. Sejrsmålet sat ind blot fem sekunder før tid. Foto: Tom Laursen

Træls stime brudt: Endelig en Blue Fox-sejr på Sjælland

Thomas Damm 

Med en sejr i sidste sekund over Rødovre tog Blue Fox første sejr på Sjælland siden april 2018

ISHOCKEY Herning Blue Fox hentede fredag en forrygende og forløsende sejr på 4-3 hos Rødovre. Det er ikke bare fjerde sejr på stribe, men holdets første sejr overhovedet på Sjælland siden april 2018. Ja, april 2018!

I sæsonens første to kampe mod Rødovre har Blue Fox tabt begge gange med 0-3. Derfor var der måske lidt bange anelse før fredagens kamp i Rødovre. Men denne gang fik Blue Fox scoret. Blot 34 sekunder var der spillet, da Mark MacMillan scorede allerede i første skifte og gav Blue Fox en forrygende start på kampen.

10 minutter senere blev det 1-1, da Rødovre fangede Blue Fox med alle tre angribere langt oppe på banen og blev overspillet, så Magnus Carlsen kunne udplacere Frederik Søgaard i Herning-målet. Den talentfulde keeper afløste igen en skadet Simon Nielsen.

I en hektisk første periode tog Blue Fox føringen tilbage i powerplay. Pucken blev flyttet hurtigt rundt, og til sidst stod Lasse Lassen fri.

Det blev 3-1 ved Jan Dalecky, da han og Brodie Dupont angreb mod tre Rødovre-spillere og alligevel fik scoret.

Dum udvisning
Op mod første pause dummede Blue Fox-backen Sean Flanagan sig. Han skubbede en modstander i ryggen med staven, så Rødovre-spilleren væltede direkte ind i Herning-målmanden, der slog sig. Helt unødvendig udvisning til backen, og Rødovre sagde tak for muligheden og scorede til 2-3 i powerplay.

Herfra faldt kampen lidt i intensitet. Blue Fox satsede tydeligt på ikke at blotte sig i defensiven, og det lykkedes meget godt.

Midt i sidste periode fik Cameron Brace en kæmpe chance for at udbygge føringen, men Rødovre-keeper Matt O’Connor reddede på mesterlig vis skuddet, der ellers var velplaceret højt i målet.

Med tre et halvt minut tilbage af kampen blev Brodie Dupont udvist, og det blev dyrt for Blue Fox. Hjemmeholdet satte sig totalt på spillet, vandt ikke færre end fem faceoffs i træk. I samme sekund, som Brodie Dupont kom tilbage på banen, udlignede Kim Johansson til 3-3.

Det så tungt ud, men alligevel lykkedes »rævene« med at tage sejren. Fem sekunder var der tilbage på kampuret, da Lasse Lassen fik kæmpet en løs puck i nettet. Pucken dansede på isen i flere sekunder, men det var altså Lassen, der fik det meste ud af det, og så kunne der jubles i Herning-lejren.

Blue Fox hægter sig for alvor på midterfeltet. Næste ligakamp er næste fredag på udebane mod SønderjyskE. Men allerede søndag spiller Herning på hjemmebane en træningskamp mod U20-landsholdet. Der er gratis adgang, og kampen begynder klokken 15.00.