Gustaw Iwinski udstiller på sygehuset frem mod jul. Foto: Privatfoto

Skibsbygger udstiller

KUNST Sygehusets kunstforening har netop åbnet en udstilling med den polske kunstner Gustaw Iwinski.

Han bor i Esbjerg, men kommer fra Gdansk, hvor han arbejdede på et skibsværft som skibsbygger - i øvrigt sammen med Lech Walesa. I sin fritid beskæftigede han sig meget med at fotografere, og han har i det hele taget altid været meget kreativ.

Politiske problemer på arbejdspladsen fik ham til sammen med sin familie at flytte til Danmark i 1985, hvor han fik arbejde blandt andet hos Lego i weekenderne. Lønnen var bedre, og det gav ham en masse frihed til at fotografere. Gustaw Iwinski har vundet flere priser for sine billeder - især sort/hvid - men er siden helt gået over til at male og kan i dag leve af sin kunst.

Gustaw Iwinskis værker er meget forskelligartede og kan sprænge både traditionelle og egne grænser, De er åbne for fortolkning og må gerne fremprovokere abstrakte følelser hos betragteren.

Gustaw Iwinski har sit eget galleri i Esbjerg og udstiller fast i Galleri 7 i Frederikshavn. Han har desuden lavet mange udsmykninger for blandt andet Lego i Billund og har en lang liste over censurerede udstillinger bag sig.

Udstillingen kan ses det næste par måneder.