Josefine Nørring er den roste skuespiller, der på scenen forvalter bidende satire og finurligheder i »Dannebrog«. Forestillingen vises 18. og 19. november. Foto: Ard Jongsma

Fremtidssatire på Team Teatret

Det kradser, men vækker også lattermusklerne, når teaterstykket »Dannebrog« opføres i Herning to gange i næste uge

Teater I år er det 800 år siden, at Dannebrog efter sagnet faldt fra himlen. Det er blevet grundigt markeret, og det har også været udgangspunktet for BaggårdTeatrets forestilling, der i næste uge kommer til Herning.

I stedet for at skue tilbage har teatret imidlertid valgt at rette blikket ud mod fremtiden.

Derfor møder vi i »Dannebrog« politikeren Dana. Hun føler sig fanget i det parti, hun befinder sig i, for hun kan ikke sige, hvad hun tænker. Hun bliver smidt ud, og i sin afskedstale opfordrer hun folk til at lade være med at stemme ved næste valg.

Det giver hende mange tilhængere, og bevægelsen #hvidtflag får sin begyndelse og breder sig som en steppebrand.

Danmark som en ø
Alt dette foregår i et Danmark i 2023. Et land, der via en grøft på grænsen til Tyskland er blevet til en ø, og som på mange måder vil skille sig ud fra resten af Europa.

Det lyder måske alt sammen meget kryptisk og fjernt, men skuespiller Josefine Nørring får i stykket rørt ved en hel række aktuelle problematikker og identitetskriser.

Hun kommer med kommentarer til både politikersprog, flygtningedebat og klimakrise.

River og bider
Her er tale om satire, der bider og river, men som altså også sender lattermuskerne på overarbejde.

Anmelderne har kastet masser af stjerner efter stykket og skrevet om det med udtryk som »knivskarp satire«, »pragtpræstation« og »finurlig og morsom«.

Josefine Nørring er samtidig blevet beskrevet som »indtagende«.

»Danneborg« opføres på Team Teatret i Herning mandag 18. november og tirsdag 19. november.