Tonje Løseth fik rødt kort i Randers. Foto: Tom Laursen (arkiv)

Heller ikke sejr denne gang: HIH måtte nøjes med uafgjort i Randers

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold var oppe mod et godt kæmpende hjemmehold i en kamp, der sluttede 25-25

HåNDBOLD Det er efterhånden længe siden, Herning-Ikast Håndbold har sunget sejrssang i omklædningsrummet. Tre liganederlag i træk blev i weekenden efterfulgt af uafgjort mod Nykøbing Falster i EHF Cuppen, og onsdag aften måtte HIH’erne igen nøjes med det ene point, da det blev uafgjort 25-25 på udebane mod Randers HK.

Lige fra kampens indledning var det tydeligt, at gæsterne fra HIH ville komme til at slide for målene. Bagkæden havde svært ved at finde de rigtige løsninger til de åbne scoringsmuligheder. I den modsatte ende af banen spillede HIH med et 5-1-forsvar - med en fremskudt spiller, der skulle genere opspillet hos hjemmeholdets største profiler, Jamina Roberts og Mai Kragballe. Det projekt lykkedes faktisk, men i stedet fik Randers’ fløje gang i scoringerne.

Første halvleg var ganske jævnbyrdig, og selvom hjemmeholdet brændte to straffekast med få sekunders mellemrum midt i halvlegen, var favoritterne fra Herning-Ikast kun foran med én, 13-12, ved halvtid.

Rødt kort til profil
I anden halvleg fortsatte HIH med at have godt fat i Randers-profilerne, men det gav blot plads til hjemmeholdets norske bagspiller, Celine Sivertsen, som HIH havde svært ved at dæmme op for.

Gæsterne kom dog foran med tre mål, 21-18, midt i halvlegen, men da Tonje Løseth, som er en nøglespiller for HIH i begge ender af banen, fik sin tredje udvisning og dermed rødt kort, blev opgaven igen vanskeligere.

Randers kom igen helt tæt på, men så trådte en af HIH-profilerne, norske Stine Skogrand, i karakter med flere flotte scoringer. Hun blev HIH’s topscorer i kampen med ni mål - heraf de tre på straffekast.

Opgøret i Arena Randers levede dog helt til det sidste. Hjemmeholdets Julia Eriksson udlignede til 25-25 med ét minut tilbage. HIH havde chancen for at score sejrsmålet få sekunder før tid, men Stine Skogrand, der tog masser af ansvar i den afgørende fase, sendte bolden over mål. Randers nåede også et allersidste angreb, men uden gevinst, og så sluttede det med ét point til hvert hold.

Resultatet betyder, at Herning-Ikast overvintrer på ligaens femteplads med 17 point for 13 kampe. Det er samme antal point som Viborg på fjerdepladsen, så målsætningen om en top fire-placering i grundspillet er trods alt fortsat indenfor rækkevidde.

Opgøret i Randers var HIH’s sidste ligakamp i 2019. På søndag spilles den allersidste kamp inden VM-pausen - det er returkampen mod Nykøbing Falster i EHF Cuppen hjemme i IBF Arena i Ikast.