Erik Sviatchenko jubler over sin scoring til 4-1 mod FCK. Foto: Henrik Ole Jensen

FCM-opvisning på udsolgt arena: FCK blev ydmyget

Thomas Damm 

Med en knusende 4-1-sejr tager FC Midtjylland et stort skridt i guldkampen

FODBOLD 11.422 tilskuere fyldte MCH Arena til sidste plads, da der var dømt topbrag mod FC København. Langt de fleste gik yderst tilfredse hjem, fordi FC Midtjylland med forrygende spil hentede en fuldt fortjent sejr på 4-1. Dermed åbnede de også et syv point stort forspring ned til FCK på andenpladsen og tog et kæmpe skridt i den direkte duel om DM-guldet.

I det meste af kampen var der klasseforskel, og det var FCM, der i den grad svingede taktstokken.

Efter en lige start med et par muligheder i begge ender kom FCM foran i det 29. minut. Rekordindkøbet Sory Kaba scorede sit første mål i Superligaen siden august. Det kom efter et hjørnespark fra Evander Ferreira. På kanten af feltet samlede Erik Sviatchenko bolden op, sendte den ind i feltet, hvor den gik frem og tilbage et par gange, inden den endte ved Kaba, der smækkede læderet i nettet til kæmpe jubel på den udsolgte arena.

På dette tidspunkt var FCK i vildrede. Viktor Fischer kom til en afslutning, som Jesper Hansen halvklarede, inden Joel Andersson clearede bolden.

Tre minutter senere svingede Evander benet i den anden ende af banen. Kalle Johnsson nåede ikke at reagere, men han stod det rigtige sted og reddede bolden med en refleks.

Hovedstød fra 30 meter
Redde gjorde han ikke et par minutter senere, hvor han var langt ude af sit mål. Bolden røg op i luften, og fra måske 30 meters afstand fik Emiliano Marcondes hovedet på. Bolden havde perfekt kurs mod mål, ramte jorden, hoppede op på overliggeren og sprang i spil. Heldet var med FCK.

FCM nåede dog på 2-0 inden pausen. På højrekanten strøg Awer Mabil igennem og serverede et perfekt indlæg til Evander Ferreira, der havde taget det helt rigtige løb ind i feltet..

Festlighederne fortsatte efter pausen. Der var blot spillet syv minutter, da Evander og Kaba igen kom i centrum. Førstnævnte serverede et frispark fra højreside direkte ind i pandebrasken på Sory Kaba, der gjorde det til 3-0.

Fire minutter senere fik gæsterne kort varigt lidt håb. En lang bold frem skabte uorden i FCM-forsvaret, og pludselig stod Dame N’Doye fri midt for mål og sende bolden forbi Jesper Hansen fra kort afstand.

Kyniske FCM slukkede dog ethvert håb, da uret rundede en time. Endnu en lækker dødbold fra Evander - denne gang et hjørnespark - endte i panden på Erik Sviatchenko, der naturligvis scorede på det frie hovedstød.

Det knækkede endegyldigt Ståle Solbakkens tropper. Awer Mabil kunne have udbygget føringen, men hans afslutning fra venstre side tog stolpen og ud.

Det er syvende FCM-sejr i træk på MCH Arena mod FC København, og det er én af dem, der bliver husket. En magtdemonstration af de skarpe og tændte »ulve«.