Mark MacMillan jubler over sin scoring 2-0 sammen med Rasmus Nielsen og Morten Poulsen. Foto: Flemming Hansen

Tre på stribe: Blue Fox slog bundhold i arytmisk udvisningsshow

Jørn Just Kristensen 

Hele 16 udvisninger kostede på spilrytmen, men Herning Blue Fox går på landsholdspause med tre sejre i træk

ISHOCKEY For tredje kamp i træk var der sejrssmil under hjelmene hos spillerne fra Herning Blue Fox.

»Rævene« vandt søndag eftermiddag 3-2 over bundholdet Odense Bulldogs.

Sejren var i tråd med spil og chancer, men nogen skønforestilling blev det aldrig. Det skyldtes ikke mindst den byge af udvisninger, de to hold ragede til sig.

Hele 16 udvisninger - otte til hvert hold - blev det til i alt.

Det begyndte ellers så lovende. Kristoffer Astorp sørgede for en drømmestart efter mindre end halvandet minut af kampen. Cameron Brace suste ned i venstre hjørne og afleverede skråt tilbage til Astorp, der med et tørt hug gjorde det til 1-0.

Blue Fox-spillerne forekom tændte og skarpe og havde flere fine chancer, men så begyndte udvisningerne at slå rytmen i stykker. Hele fem gange måtte herningensere i straffeboksen i første periode.

Mark MacMillan fordoblede føringen midt i anden periode. Kaptajn Daniel K. Nielsen kom til afslutning i slottet, og MacMillan sendte returen i nettet.

Men bedst som alt tydede på en sikker Herning-sejr, vendte opgøret på en tallerken.

Bare to et halvt minut efter 2-0-målet stod der 2-2. Yannick Vedel og Riley Bourbonnais scorede for Odense. Især den sidste træffer vakte harme i hallen, da den skete i sekunderne efter, at Markus Jensen blev ramt i modsatte ende, og stort set samtlige tilskuere krævede en udvisning. Fynboerne var ligeglade, og Bourbonnais udlignede midt i pibekoncerten.

I tredje periode fik Blue Fox styr på disciplinen og dagens dommerlinje og holdt sig helt ude af straffeboksen. Det formåede Odense ikke, og så slog Blue Fox til i powerplay. Morten Poulsen kom til skud i slottet efter kombination med Cameron Brace. Poulsen sendte et håndledsskud i maven på Odense-keeper Evan Cowley, og Cameron Brace samlede returen op og nettede til 3-2.

Herningenserne havde flere muligheder for at cementere sejren, men den sidste skarphed manglede. Alligevel rakte det til den tredje sejr i rap.

Blue Fox er fortsat nummer otte, men midtjyderne har nu fået kontakt til den brede midte i Metal Ligaen. Der er blot tre point op til femtepladsen og fem point op til fjerdepladsen i ligaen.