Team Teatrets egen Stig Reggelsen Skjold er på scenen sammen med Frank Thiel fra Mungo Park Kolding i »To hvide mænd«, der består af to forestillinger på en aften. Foto: Palle Peter Skov

Ny forestilling på Team Teatret: To hvide mænd

Fremtidens dramatikere har skrevet to forestillinger, der præsenteres på Team Teatret

TEATER Hvordan kan dansk dramatik komme til at se ud i fremtiden?

Det kan man få et bud på, når Team Teatret fra mandag 4. til fredag 8. november præsenterer forestillingen »To hvide mænd«.

Team kalder det selv for en »semi-egenproduktion«, idet forestillingen er lavet sammen med Mungo Park.

Faktisk får man to for én, når man har billet, for aftenen består af to mindre forestillinger.

De er skrevet af Lin Melkane og William Lippert, der begge er godt og vel halvvejs i deres uddannelse som dramatikere på Linjen for Dramatisk Skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

Gæld og dramatik
Der er smæk på, der er vrede, der er grin, der er angst, og der er forløsning, når de to skuespillere, Team Teatrets egen Stig Reggelsen Skjold og Frank Thiel fra Mungo Park Kolding tager det på sig at gøre tekster og historier levende.

Den første lille forestilling har titlen »Gæld Uden Ansigt« og er skrevet af William Lippert. Han tager et filosofisk udgangspunkt og har skabt en historie om transaktioner. Mellem mænd og mellem generationer. Hvis man har en stor gæld, hvad enten den er konkret eller moralsk, hvad sker der så med den, når man dør?

Bliver vi klogere, lærer vi at behandle hinanden bedre?

De filosofiske tanker bliver på en egen måde ret konkrete, og publikum bliver præsenteret for et par ret dramatiske scener undervejs.

I Lins hoved
Den anden forestilling er skrevet af Lin Melkane. Den hedder »Hey Lin«, og handler også om Lin Melkane. Vi kommer helt ind i Lins hoved, hvor der både kan være forvirrende, tomt og trist, men også både sjovt og selvironisk.

Forestillingen er en leg med identitet og giver plads til grin og til eftertænksomhed.

Team Teatret er gået sammen med Mungo Park Kolding om at tilbyde de to studerende de professionelle rammer til opsætning af deres tekster. På den måde har de i projektfasen og i prøveforløbet oplevet, hvad der sker og kan ske, når en tekst møder virkelige skuespillere og virkelige produktionsvilkår.

»To hvide mænd« havde premiere i Kolding og kommer også et par dage til Aarhus, inden Team Teatret lægger rammer til.

Forestillingen er egnet for både unge og voksne.