Den Lille Verdens Teater viser »Den Lunefulde Måne« for de mindste. Foto: Pr-foto

Børneteater i hele kommunen: 44 forestillinger for børn på tre dage

Herning Børneteaterfestival 2019 er den 24. i rækken

TEATER Fredag, lørdag søndag holder Kulturelt Samråd for 24. gang Herning Børneteaterfestival.

Det sker i samarbejde med frivillige i et stort antal af kommunens byer: Haderup, Skarrild/Karstoft, Kibæk, Aulum, Vildbjerg, Hodsager, Kølkær, Vind, Sdr. Felding, samt byområderne Gullestrup og Holtbjerg.

Festivalen er meget enkelt opdelt. Fredag foregår det rundt omkring i kommunen, mens det lørdag og søndag foregår på Huset No7 på Nørregade i Herning.

- Gullestrup har aldrig før deltaget, men de frivillige fra »Plads-til-forskel« glæder sig til at være med til at trække festivalen ud til et område, hvor professionelt teater for børn ikke er hverdagskost, fortæller Carsten Gjerløv, Kulturelt Samråd Herning, i en pressemeddelelse.

Hele kommunen er dækket
Bag festivalaktiviteterne står naturligvis en række af lokale kultur- og fritidsaktører, der driver dagens aktiviteter de enkelte steder.

- Vi er stolte over, at vi nu næsten dækker hele kommunen rent geografisk. Vores arbejde de senere år viser en udvikling omkring festivalen, som har stadig større betydning og opbakning rundt om overalt i kommunen blandt stærke, lokale kulturkræfter, siger Carsten Gjerløv.

Lokalbiblioteker, kulturinstitutioner, borgerforeninger, kunstforeninger, teaterforeninger, skoleelever og lokale kulturelle ildsjæle står sammen om at give børn og voksne en unik oplevelse med scenekunsten i særdeleshed og kulturen i almindelighed i deres lokalområde.

Børneteaterfestivalen er et godt eksempel på, hvordan børn i hele kommunen i deres nærområde får mulighed for at komme i øjenhøjde med den professionelle scenekunst, og hvordan de selv får lov til at prøve kræfter med kulturen.

Broget buket
I de senere år har Herning Børneteaterfestival haft over 4000 besøgende fordelt på festivalens tre dage. Det er således et af de mest velbesøgte kulturtilbud for kommunes børnefamilier.

Det er gratis at deltage i festivalen - gratis at se en eller flere af de 44 forestillinger, som børneteaterfestivalen tilbyder i 2019, men det er også gratis at deltage på de forskellige workshops.

Festivalen kunne ikke gennemføres uden den store opbakning fra det lokale kulturliv og de cirka 100 frivillige hjælpere, der afsætter tiden til at gøre en forskel for kommunens børn.

- Vi ser i 2019 frem til at styrke samarbejdet med oplandsbyerne og det lokale kulturliv der, men også til udviklingen af samarbejdet mellem Herning Musikskole, Den Jyske Sangskole, Herning Billedskole, Huset No7, Teams Teaterskole, biblioteket, Museum Midtjylland, Parkskolen, Børneskolen Bifrost og hele Kulturgården i Nørregade 7, hvor vi har valgt, at hele festivalens lørdags- og søndagsprogram skal foregå, lyder det fra Carsten Gjerløv.

- I Kulturelt Samråd Herning satser vi stort på børneteaterfestivalen med dens brogede buket af scenekunstneriske tilbud både på grund af den store lokale forankring, viljen til at gøre noget ekstraordinært for børnefamilierne i kommunen og ikke mindst festivalens popularitet.

Se det fulde program på

herningbørneteaterfestival.dk