Herning-Ikast-spilleren Emilie Steffensen forsøger et gennembrud på dagens store København-profil Mie Rej (90). Rej scorede 10 gange og bidrog effektivt til den københavnske sejr. Foto: Tom Laursen

Sejrsstimen blev brudt

Thomas Damm 

København Håndbold trak det længste strå mod Herning-Ikast Håndbold

HåNDBOLD Efter seks ligasejre i træk måtte håndboldkvinderne fra Herning-Ikast lørdag eftermiddag kapitulere. Det skete hjemme i Ikast, hvor gæsterne fra København Håndbold vandt 28-22.

Hjemmeholdet var stadig uden profilerne Sabine Englert og Helene Fauske.

Første halvleg var lige med skiftende føringer, men op mod pausen trak gæsterne fra og gik ud til teen med en føring på 15-13.

Det var en første halvleg præget af rodet spil og mange fejl. Især hjemmeholdet leverede tabte bolde og brændte chancer.

Fra anden halvlegs start tippede føringen igen. På tre straffekast kom HIH foran 16-15, men gik herfra totalt i stå. København Håndbold scorede herfra otte mål i træk til 23-15, og der gik hele 12 minutter, inden HIH scorede igen.

Nede 17-23 var det svært at tro på et comeback, og det udeblev da også. Tværtimod smuldrede spillet i takt med, at spillerne mistede troen og måske også var præget af lidt træthed efter en travl periode.

Holdet spillede i sidste weekend to EHF Cup-kampe i Hviderusland og spillede onsdag aften på udebane mod Aalborg.

Topscorer for HIH blev Emma Friis med syv mål. Heraf de fem på straffekast. For København scorede Mia Rej hele 10 gange - heraf to på straffekast.

Næste opgave for Herning-Ikast Håndbold er en udekamp i Esbjerg på tirsdag.