FCM-jubel i Esbjerg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Tre point til FCM: Sene mål gav sejren i Esbjerg

Kenneth Kristiansen 

For anden kamp i træk kom FC Midtjylland tilbage fra 0-1 og vandt 2-1

FODBOLD Ligesom i hjemmekampen mod Randers FC i mandags kom FC Midtjylland bagud 0-1, da der fredag aften var udekamp i Esbjerg. Og igen fik FCM vendt tingene på hovedet til en sejr på 2-1.

Indskiftede Mikael Anderson og forsvarsspilleren Alexander Scholz scorede de sene mål, der gav alle tre point til Superligaens tophold.

Sejren betyder, at FCM nu er syv point foran FC København i toppen af tabellen før weekendens øvrige kampe.

Tidlig dramatik
Allerede tidligt i opgøret var der dramatik, da FCM-keeper Jesper Hansen og Esbjerg-angriberen Yuri Yakovenko begge jagtede en høj fremspilning mod Esbjerg-spilleren. Jesper Hansen kom en anelse for sent og fældede Yakovenko - en mere emsig dommer end Peter Kjærsgaard havde måske ikke ladet målmanden slippe med det gule kort, som det blev til for forseelsen.

I kampens 19. minut kom FCM’s landsholdskeeper igen i fokus. Jesper Hansen stod lidt langt ude af sit mål, så Esbjergs Mathias Kristensen forsøgte langt udefra at sparke bolden i en bue ind over ham. Jesper Hansen reddede dog på fornem vis ved at løbe baglæns, få lappen på bolden og vippe den på stolpen.

Det var småt med målchancer til FC Midtjylland i første halvleg. Emiliano Marcondes forsøgte sig udefra og på frispark, men præcisionen manglede.

I stedet kom hjemmeholdet frem til en gigantisk mulighed, da Mathias Kristensen fik tid og plads til at trykke af fra kanten af feltet. Heldigvis for FCM strøg bolden lige forbi mål.

FCM sværmede i perioder om Esbjergs mål, men der manglede afleveringen eller aktionen til for alvor at gøre det farligt for Esbjergs defensiv. FCM’s målhungrende angriber, Sory Kaba, havde et par gode aktioner i kampens første minutter, men derefter var han ganske ufarlig og meget lidt synlig.

Så selvom gæsterne fra FCM havde bolden mest i første halvleg, var Esbjerg det farligste hold.

FC Midtjylland forsøgte at presse endnu mere på fra anden halvlegs begyndelse, men det var fortsat en vanskelig opgave overfor et hjemmehold, der stod dybt på banen og forsvarede godt.

Esbjerg tog føringen
I det 56. minut gik det galt. Esbjergs ukrainske angriber Yuri Yakovenko fik bolden i medløb og scorede sikkert til 1-0 bag Jesper Hansen.

Ikke en ufortjent føring til hjemmeholdet, vurderet ud fra antallet og størrelsen af chancerne.

Cheftræner Brian Priske tog straks konsekvensen. Ud med en bleg Evander, der slet ikke havde formået at sætte spillet fra sin 10’er-position, og ind med en af målscorerne fra mandag aftens hjemmesejr over Randers, Mikael Anderson.

Og den unge kantspiller med de islandske rødder slog til få minutter efter sin indskiftning, da han kom springende gennem feltet og stødte Awer Mabils fornemme indlæg i mål til 1-1.

Fantastisk entré i kampen af Mikael Anderson, der blev syg og måtte en tur på sygehuset efter kampen mod Randers i mandags.

Yderligere nogle få minutter senere, i det 74. minut, blev opgøret vendt hele vejen rundt på hovedet, da FCM-forsvareren Alexander Scholz satte foden på et hjørnespark. Bolden smuttede under Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg og i mål til FCM-føring på 2-1.

Efter føringsmålet trak FCM sig lidt længere tilbage på banen, og Esbjerg havde en gigantisk stor chance for at udligne, da Adrian Petre kom alene igennem i Esbjergs venstre side. FCM-keeper Jesper Hansen kom dog godt ud af sit mål og pressede rumæneren til at skyde ved siden af.

Ved de to seneste indbyrdes kampe i Esbjerg udlignede hjemmeholdet i overtiden, men denne gang holdt FCM stand og fik alle tre point med hjem.