The Band - her i sommerornat - har eksisteret i et kvart århundrede, og det fejres på lørdag. Foto: Henrik Ole Jensen

The Band runder 25 år

Jubilæet fejres med frokostkoncert på Fermaten på lørdag

JAZZ Det føles lidt, som om Herning-orkestret The Band har været der altid, men det har det langtfra.

Faktisk er det en frisk ungersvend af et jazzband, der netop nu runder det første kvarte århundrede.

The Band er mest kendt for de traditionsrige julekoncerter, hvor orkestret fylder Carl-Henning Pedersens & Else Alfelts Museums Prismesal med jazzentusiaster. Som regel har The Band ved de lejligheder inviteret nogle gæster, og så uddeler de det årlige legat.

På lørdag indtager jazzorkestret Fermaten for at markere jubilæet.

Anekdoter og pingpong
The Band spiller let og glad, swingende jazz i en blanding af kendte og mindre kendte evergreens. Alle numre er arrangeret af orkesterets basunist, Per Jegbjerg.

Fælles for musikerne er, at de også spiller i andre sammenhænge og derfor er inspirerede af forskellige impulser inden for genren.

En koncert med The Band krydres med små anekdoter, vittigheder og verbal pingpong, ikke mindst mellem Per Jegbjerg og guitaristen Klaus Lytzhøft.

Sidstnævnte bidrager med sang til flere af numrene, og det samme gør trompetisten Flemming Nordenhof.

Succes skal fejres
The Bands grundlægger er tidligere erhvervschef K.O. Jensen, som tog skridtet til at stifte orkestret i 1994. Han er fortsat en slags manager for orkestret.

- Vi har ikke turneret i USA, men vi har dog været inviteret derover. Vi har eksempelvis spillet på Hotel d’Angleterre i København, vi har været fast orkester på Herning Gymnasium i en snes år, været husorkester i mange år for Bonusbanken og ikke at forglemme fast orkester hvert år i Søndervig til et af Sildejazz-arrangementerne. Alt det har været en succes, og det skal fejres, opsummerer K.O. Jensen i indbydelsen.

Besætningen i The Band er Per Jegbjerg (ventilbasun og trombone), Christian Græsholt (tenorsaxofon), Flemming Nordenhof (trompet, flygelhorn og vokal), Henrik Ole Jensen (piano), Klaus Lytzhøft (guitar og vokal), Jens Ellersgaard (trommer), og Flemming Frank (kontrabas).