Pigekoret og drengekorets julekoncert trækker folk. Foto: Tom Laursen

Flere pigekor synger dansk

Tre kor fortæller gennem sange om efteråret og lysets frembrud i mørke tider

KOR Der er stor Syng Dansk-koncert onsdag aften 30. oktober, når MidtVest Børnekor, MidtVest Junior og MidtVest Pigekor synger sammen.

Det sker i forbindelse med Spil Dansk-ugen.

Koncerten foregår på Herning Gymnasium.

Korene står for hver deres kunstneriske fortælling om efteråret gennem sang. MidtVest Pigekor synger danske sange, der samlet fortæller historien om lysets frembrud i mørke tider. MidtVest Juniorkor giver en smagsprøve på deres nye repertoire med efterårssange. Og det nye MidtVest Børnekor står på scenen for allerførste gang.

Koncerten er årets første store koncert og plejer at trække 400-500 publikummer fra alle generationer i tiden. Koncerten er en tilbagevendende tradition i forbindelse med Spil Dansk-ugen, der finder sted fra 28. oktober til 3. november 2019, og som er Danmarks største musikbegivenhed.