Målscoreren til 2-1, Jens-Lys Cajuste (t.v.), jubler sammen med Awer Mabil. Foto: Tom Laursen

2-1 over Randers: FCM vendte modgang til smal sejr

Kenneth Kristiansen 

Nede 0-1 mod Randers vågnede FC Midtjylland op. Mikael Anderson og Jens-Lys Cajuste scorede i sejren på 2-1 på MCH Arena

FODBOLD Der skulle en Randers-scoring til for at vække Superligaens tophold.

Mandag aftens gæster på MCH Arena kom foran kort inde i anden halvleg, men så kom der pludselig saft og kraft i en ellers døsig FCM-offensiv, og på scoringer af Mikael Anderson og Jens-Lys Cajuste blev topkampen vendt på hovedet.

Sejren betyder, at FC Midtjylland genetablerer forspringet på fire point ned til FC København i toppen af Superliga-tabellen.

Sløv første halvleg
FC Midtjylland stillede med det ventede hold - Jens-Lys Cajuste var med centralt på midtbanen i stedet for karantæneramte Frank Onyeka.

Der var i kampens indledning tilløb til flere chancer. Sory Kaba, der igennem længere tid har ledt efter målformen, var i flere omgange tæt på, men den sidste halve meter manglede et par gange for den fysisk brølstærke angriber fra Guinea.

Det var ikke meget, man offensivt så til gæsterne, men efter en god halv time måtte FCM-kaptajn Erik Sviatchenko redde et kontrastød med et indgreb i sidste øjeblik.

Få minutter senere var der en Randers-arm på bolden i feltet, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende. Hvis en VAR-kendelse havde været mulig, kunne der meget vel have været straffespark til FC Midtjylland.

Tre hurtige scoringer
Efter den målløse og spillemæssigt skuffende første halvleg, hvor der var for langt mellem FCM’s chancer trods masser af boldbesiddelse, blev de sidste 45 minutter indledt med et par nærgående Randers-forsøg. Blandt andet var FCM-keeper Jesper Hansen vågen på et hårdt langskud fra gæsternes Emil Riis.

Efter 53 minutter gik den ikke længere for FCM. Et nærgående Randers-hjørnespark blev ikke afvist af FCM’s forsvar, og så kunne gæsternes Simon Piesinger dreje rundt lige foran kassen og banke bolden op i nettaget.

1-0 til Randers, men den føring holdt kun i fem minutter.

Scoringen vækkede FCM’s slumrende offensiv, og et aggressivt hjemmehold fremtvang en hurtig udligning, da Awer Mabils præcise indlæg blev stødt i nettet af Mikael Anderson ved fjerneste stolpe.

Så var stemningen genskabt på MCH Arena, og efter en god time havde mange af de 7410 tilskuere nærmest set den inde, da Evander trykkede fornemt af fra distancen. Randers-keeper Patrick Carlgren fik dog hånden på og forhindret endnu en FCM-scoring.

Kort efter kunne målmanden dog intet gøre, da Evander spillede Jens-Lys Cajuste fri til skud lige udenfor feltet. Bolden ramte en Randers-spiller på vej mod mål og snød derfor målmanden. 2-1 til FCM via den 20-årige svenskers første mål i FCM-trøjen.

Sejren blev kørt i hus på en aften, hvor det spillemæssigt var på det jævne, og hvor spidsangriberne igen var uskarpe. Men det blev til tre point til Superligaens førerhold.