Nikolai Witt og HC Midtjylland vandt søndag i Odder. Foto: Tom Laursen

HCM sikrede sejren efter pausen

Thomas Damm 

Odder bød længe HCM modstand, men Herning-mandskabet var stærkest

HåNDBOLD Efter sidste weekends skuffelse, hvor HC Midtjylland i sidste sekund tabte til Ajax København, kom Herning-mandskabet sent søndag eftermiddag tilbage på sporet.

Det skete med en sejr på udebane i Odder med 29-23.

Efter 10 minutter af første halvleg førte HCM 7-5, men herfra scorede hjemmeholdet fire mål i træk til 9-7. Resten af halvlegen var lige, og ved pausen stod det 14-14.

HCM kom godt ud fra pausen og scorede tre på stribe til 17-14 og så ud til at være på vej mod en sikker sejr. Med mindre end 11 minutter tilbage kunne HCM tage en timeout med en føring på 25-21, og kort efter blev Odder tilmed ramt af en udvisning. Men hjemmeholdet kæmpede sig til 23-25 med fem et halvt minut tilbage, og så var kampen helt åben.

Med godt tre minutter tilbage udnyttede Mikkel Madsen et straffekast til 26-23, og herfra kom Odder ikke tilbage. De scorede slet ikke i kampens sidste godt fem minutter.

Sebastian Jensen blev topscorer for HCM med syv mål - heraf tre på straffekast.

Med sejren hopper HCM op på andenpladsen med 13 point, men kan dog senere i aften overhales af Skive, der hjemme spiller topkamp mod HC Odense. TMS Ringsted fører 1. division med 14 point efter en knusende 32-19-sejr ude mod FIF.

Næste kamp for HC Midtjylland er 2. november hjemme mod netop TMS Ringsted.