Sabine Englert blev plaffet direkte i ansigtet på et straffekast. Tyskeren vred sig i smerter på gulvet og måtte hjælpes fra banen. Foto: Martin Ballund (Arkiv)

Stjernekeeper måtte udgå – men HIH gik sikkert videre i Europa

Jørn Just Kristensen 

Sabine Englert blev ramt direkte i ansigtet og blev hjulpet fra banen, da Herning-Ikast tabte andendagsgildet mod HC Gomel, men gik sikkert videre

HåNDBOLD Alt var dybest set afgjort, inden de to hold gik på banen. Herning-Ikast Håndbold havde nemlig et forspring på hele 12 mål med i bagagen før lørdagens returopgør mod hviderussiske HC Gomel.

Første slag endte nemlig 33-21 til Herning-Ikast for bare ét døgn siden samme sted.

Det satte sit præg på »andendagsgildet«. Hviderusserne vandt 25-21 efter 14-13 ved pausen, men det midtjyske avancement var aldrig i fare. HIH sejrede sammenlagt 54-46 og er dermed videre til tredje runde i EHF Cuppen.

Englert blev ramt i ansigtet
Et trist lavpunkt i kampen skete efter godt 10 minutter af anden halvleg. Hviderussernes faste straffekastsskytte, Nataliya Kotsina, bankede et straffekast direkte i ansigtet på Sabine Englert. HIH-keeperen gik i gulvet og måtte hjælpes fra banen.

Kotsina fik - som reglerne foreskriver - direkte rødt kort for forseelsen, der formentlig ikke var tilsigtet.

37-årige Englert kom ikke på banen mere i kampen.

På det tidspunkt førte HC Gomel 18-14 efter en god start på anden halvleg. Men HIH’erne smækkede hurtigt døren igen og knuste det spæde hviderussiske håb, der måske kunne være blusset op.

10 minutter før tid stod der 19-19 på måltavlen. Men hviderusserne satte tilsyneladende en ære i at slutte godt af. De holdt i hvert fald de største profiler på banen og vandt altså returopgøret.

HIH gav kampen igennem godt med spilletid til marginalspillerne, men havde også perioder, hvor profilerne måtte træde til. Jeanett Kristiansen blev topscorer med seks mål.

Det europæiske håndboldforbund (EHF) trækker på tirsdag lod til tredje runde af EHF Cuppen med HIH i bowlen. Det er sidste runde før gruppespillet.