Markus Jensen blev dobbelt målscorer i en vild kamp mod Herlev. Foto: Henrik Ole Jensen

Vildt fredagsdrama: Blue Fox tabte igen

Thomas Damm 

Fem mål var kun nok til at give kriseramte Blue Fox et enkelt point mod Herlev

ISHOCKEY 1493 tilskuere i Kvik Hockey Arena blev fredag aften vidner til en hæsblæsende kamp i Metal Ligaen. Kriseramte Herning Blue Fox havde besøg af Herlev Eagles.

Trods en på mange måder god indsats må Blue Fox se i øjnene, at krisen ikke er blevet mindre. Gæsterne vandt 6-5 efter overtid. Sejrsmålet sat ind blot 27 sekunder før, at kampen skulle være gået i straffeslag. Trods et enkelt point til Herning var det samtidig det fjerde nederlag på stribe.

Blue Fox dominerede første periode tungt, men det var alligevel Herlev, der scorede først. Det gjorde de ganske få sekunder efter, at Lasse Lassen havde været tæt på at score i den anden ende. Blue Fox glemte tilsyneladende balancen i holdet, og så bragte den tidligere Blue Fox-angriber Joonas Riekkinen Herlev foran.

Brodie Dupont udlignede i et powerplay tre minutter senere, da han styrede en puck fra Cam Brace i mål.

Også fra anden periodes start sad »rævene« på det hele, men måtte alligevel se gæsterne tage føringen på deres første chance fire minutter inde i perioden. Det blev også 3-1 kort efter, og publikum i Kvik Hockey Arena kunne ikke tro deres egne øjne. Herlev havde været helt væk, men var skarpe på deres chancer og førte 3-1 ud af intet. Her valgte træner Ben Cooper at erstatte Simon Nielsen med reservemålmand Frederik Søgaard, der stod resten af kampen.

Hurtig reducering
Markus Jensen sørgede dog for at holde spændingen i kampen med en hurtig reducering til 2-3, og Morten Poulsen udlignede i powerplay efter stærkt forarbejde af Cam Brace.

Så troede de fleste nok, at kampen lå til Blue Fox. Men ét minut før anden periode var slut, fik Herlev scoret igen. Blue Fox blev fanget med trætte spillere på isen efter en icing. Ben Cooper tog en timeout for at give spillerne lov til at puste, men de var ikke mere friske, end at Johan Skinnars umiddelbart efter faceoff kunne drible forbi to Blue Fox-spillere og lægge pucken i mål.

Dermed var Blue Fox nede før sidste periode. Mark McMillan gav dog nyt håb, da han udlignede på en friløber med 14 minutter tilbage.

To et halvt minut senere kom Herlev dog foran igen-igen. Nu 5-4. Denne gang i et powerplay, hvor pucken efter at have hoppet forbi en Blue Fox-spiller landede ved en helt fri Luis Blak Olsen, der nemt kunne score.

Blue Fox var ikke slået endnu. I endnu en powerplay blev det 5-5. Morten Poulsen spillede Markus Jensen helt fri, og Jensen svigtede ikke. Godt seks minutter var der tilbage på uret.

Der blev ikke scoret mere, og kampen gik i overtid. Her blev Tobias Ruelykke matchvinder for Herlev med en scoring med blot 27 sekunder tilbage. Han afsluttede et langt, langt Herlev-angreb, hvor Blue Fox bare ikke kunne få fat i pucken.

Næste kamp for Blue Fox er tirsdag aften i Aalborg.