Stine Skogrand og Sarah Iversen klasker hinanden i hænderne, og det var der rig lejlighed til at gøre i aftenens opgør i Hviderusland. HIH-kvinderne vandt med hele 12 mål. Foto: Martin Ballund (Arkiv)

HIH løb hviderussere over ende

Jørn Just Kristensen 

HIH-kvinderne nedlagde de hviderussiske mestre med 12 mål i det første af to opgør i EHF Cuppen. Returmødet venter allerede i morgen

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har kurs mod et stensikkert avancement til tredje runde af den europæiske EHF Cup-turnering.

De danske vicemestre vandt fredag aften 33-21 efter 15-11 ved pausen mod HC Gomel, der er hviderussiske mestre.

Opgøret blev spillet i Sport Palast Gomel i det sydøstlige hjørne af Hviderusland, men det var teknisk set HIH’s hjemmekamp. De to klubber har nemlig indgået en aftale om at spille begge kampe i Gomel denne weekend. Hviderusserne dækker til gengæld størsteparten af udgifterne til rejsen og opholdet for Herning-Ikast.

Løb fra hviderusserne
Det første kvarter af opgøret var jævnbyrdigt. Gomel førte sågar 6-5, 7-6 og 8-7 midt i halvlegen.

Men som forudsagt af assistenttræner Anders Friis i Folkebladet, var HIH-kvinderne konditionelt overlegne, og den styrke spillede midtjyderne flittigt på med adskillige opslidende kontraløb og den såkaldte hurtige midte.

Mod halvlegens afslutning trak HIH’erne fra. 10-9 blev til 13-9 og lidt senere pausestillingen 15-11.

Billedet gentog sig i anden halvleg. De store hviderussere fulgte fint med i starten, men ved 21-18 knækkede værterne og kampen.

HIH’erne havde let spil i opgørets sidste 10 minutter og skruede sejrscifrene i vejret til 33-21.

Topscorer blev venstrebacken Jeanett Kristiansen med ni mål efterfulgt af højrebacken Stine Skogrand med otte træffere.

- Vi fik en lidt træg start, hvor vi begik nogle dumme fejl angrebsmæssigt og lige skulle vænne os til deres fysik. Men da det var klaret, synes jeg, at vi havde godt styr på dem. Og i anden halvleg var vi ekstremt kyniske på vores chancer og havde en storskydende Jeanett (Kristiansen, red.), som gjorde ondt på dem i ankomstfasen, vurderer assistenttræner Anders Friis, der står med ansvaret i Hviderusland, da cheftræner Mathias Madsen er blevet hjemme i Danmark, fordi han kan blive far til sin anden datter, hvad øjeblik det skal være.

Storsejren kan skabe grobund for mange spilleminutter til marginalspillerne i returkampen lørdag aften.

- Vi går ind til kampen i morgen med samme respekt og grundighed. Vi skal vinde igen. Men det er klart, vi håber selvfølgelig på, at vi får mulighed for at give lidt flere minutter til nogle af de unge, som kampen skrider frem, lyder det fra assistenttræner Anders Friis.