Der var ingen point til Mikkel Madsen og HCM. Foto: Tom Laursen

Ingen point til HCM: Nederlag på ét mål i fortættet drama

Kenneth Kristiansen 

HC Midtjylland tabte en spændende hjemmekamp med 28-29 til Ajax København

HåNDBOLD HC Midtjylland har flere gange i sæsonen vundet med et enkelt mål. Søndag eftermiddag gik marginalerne dog ikke Herning-holdets vej, og så var det i stedet gæsterne fra Ajax København, der vandt med en enkelt - 29-28 i et fortættet drama i Sportscenter Herning.

De to hold gik kollektivt scoringsamok i kampens indledende fase. Efter 11 minutter var stillingen 9-9, og de mange mål var ikke kun et billede af effektivitet foran de to mål. Det skyldtes i lige så høj grad to forsvar og målmænd, der ikke fik fat i ret meget.

Senere i første halvleg faldt scoringsfrekvensen. Hjemmeholdet HCM hang dog lidt efter på måltavlen, og som halvlegen skred frem, fik HCM det mere og mere svært over for gæsternes forsvar, som havde succes med at stresse HC Midtjyllands bagspillere, og som også var dygtige til at parere skuddene.

Samtidig fik Ajax-keeper Andreas Ejlersen godt fat. Det samme gjorde Frederik Hummelmose, der var kommet ind i HCM-målet, i den anden ende, og derfor hang hjemmeholdet på. Gæsterne fra Ajax var dog foran med én, 15-14, ved pausen.

Anden halvleg blev indledt med det samme kampbillede som før pausen, men efterhånden fik HCM-spillerne løst problemerne med det stærke Ajax-forsvar - blandt andet ved at bringe fløjene langt mere i spil.

Bagspillerne, ført an af Sebastian Wistoft Jensen og Mikkel Madsen - fik dog også gang i scoringerne igen, og HCM kæmpede sig op på at være foran med en enkelt. I en lang periode byttede de to hold mål, men så kom der et par afbrændere fra HCM, og føringen blev igen gæsternes.

Mål talte ikke
Det hjalp heller ikke HCM, at kampens dommere »stjal« en scoring af HCM’s Sebastian Wistoft Jensen ved at fløjte sekundet før, at bolden var i mål. Dommerne erkendte fejlen på stedet, men målet fik HCM jo ikke, og i stedet kom Ajax foran med to, 26-24, med knap otte minutter tilbage.

HC Midtjyllands kampe så langt i sæsonen har dog været kendetegnede ved, at holdet aldrig giver op, og oprykkerne fik endnu engang kæmpet sig tilbage.

Til allersidst havde HCM chancen for udligning på kampens sidste angreb, men Ajax-keeper Andreas Ejlersen sluttede af med en dobbeltredning på skud fra Sebastian Wistoft Jensen og Jonathan Sørensen.

Derfor måtte HCM’erne gå slukørede og pointløse fra banen.

Topscorer for HC Midtjylland blev Sebastian Wistoft Jensen med otte mål.

Næste kamp for HC Midtjylland er næste søndag på udebane mod Odder.