Brodie Dupont og Herning Blue Fox skuffede på egen is og tabte 1-4 til Esbjerg. Foto: Flemming Hansen (Arkiv)

Ny dukkert for Blue Fox: Slået af svækket arvefjende

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox tabte 1-4 til Esbjerg Energy, der ellers manglede hele fem skadede nordamerikanere

ISHOCKEY I 90’erne var der næsten altid dømt topopgør, når Herning og Esbjerg krydsede klinger på isen. Fem gange stod DM-finalerne mellem de to traditionsklubber i det årti.

Men fredag aften var det mødet mellem to sårede kæmper, der begge jagtede oprejsning fra nederlag i seneste kamp. Den oprejsning tog gæsterne med hjem til det vestjyske.

Esbjerg vandt 4-1 efter periodecifrene 1-1, 0-0 og 0-3 i Kvik Hockey Arena.

Det tegnede ellers lovende fra start. Esbjerg mødte op uden fem skadede nordamerikanske angribere og havde kun tre kæder med til Herning. Værterne var uden backerne Rasmus Nielsen og Dmitri Kostromitin, men kunne til gengæld mønstre fire angrebskæder.

Blue Fox dominerede også første periode tungt. Men det var Esbjerg, der kom på 1-0. Canadiske Brodie Dupont havde netop misset to fine muligheder og skruet skudstatistikken op på hele 9-2, da Esbjergs Andreas Grundtvig stod godt placeret midt for mål og ragede en returpuck over stregen efter et godt hug fra Travis Brown i venstre side.

Med fem minutter før periodens udløb fik Blue Fox udlignet ved en af sjældne »målræve«. Jakob Jessen, som før kampen blev hyldet for sit 100 kampsjubilæum, trykkede kanonen af fra blå linje, skiven tog et hop på vejen og snød den tidligere Herning-keeper Mathias Seldrup i Esbjerg-målet til 1-1.

Esbjerg forekom til gengæld ligeså farlige som »rævene« i den jævnbyrdige og målløse anden periode, og så måtte Blue Fox da være advaret til tredje periode.

Den balancerede på en knivsæg i de første godt seks minutter, og det lå i luften, at 2-1-målet ville blive vitalt. Og det fik Esbjerg. Christian Wejse suste af sted i en hurtig kontra efter en svipser af Lasse Lassen i offensiv zone, og Wejse sendte pucken mellem benene på Simon Nielsen i Herning-målet.

Blue Fox jagtede desperat udligningen, men skarpheden i de sidste pasninger manglede. Godt fem minutter før tid viste Esbjerg anderledes skarphed, da David Madsen slog til.

Cheftræner Ben Cooper tog timeout og trak Simon Nielsen fra isen i et sidste offensivt sats. Det udnyttede Andreas Grundtvig med en scoring i tomt net til 4-1.

I tabellen blev Blue Fox overhalet af Rungsted, og rekordmestrene er nu nede på ottendepladsen med bare 11 point for 11 kampe. Det betyder i første omgang, at det betyder at se svært ud at nå Final4-stævnet i pokalturneringen. De fire hold dertil findes nemlig efter 16 kampe.