Børnene kan blive klogere på livet i tekstil­industrien. Foto: Pr-foto

Børn og tekstilindustrien

MUSEUM Søndag 13. oktober er der rundvisning for børn i udstillingen »Made in Midtjylland« på Tekstilmuseet.

Børnene skal høre historier fra dengang, der var hundredvis af tekstilfabrikker i Herning, Ikast og mange andre af byerne i Midtjylland, og se nærmere på de tekstilmaskiner, der blev anvendt her i området på bedstefar og bedstemors tid. Der fortælles om, hvordan det var at være barn på fabrik, og hvordan det føltes, når ens mor sad hjemme og syede for fabrikkerne.

Efter rundvisningen kan der leges i Børnefabrikken. Børnefabrikken er en børnevenlig udgave af en tekstilfabrik fra 1950´erne – en såkaldt »mand-kone-fabrik«, hvor produktionen foregik hjemme i husene, som var fyldt fra kælder til kvist med maskiner, tekstiler og kasser. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden.