HCM-spillerne kunne juble over endnu en sejr. Foto: Henrik Ole Jensen

HC Midtjylland fortsætter: Sejr i tæt topkamp

Kenneth Kristiansen 

HCM vandt 25-24 på udebane over Skovbakken i en hektisk kamp, der var spændende til det sidste

HåNDBOLD Med en hårdt tilkæmpet, flot udesejr over IK Skovbakken torsdag aften holder HC Midtjylland fast i førstepladsen i 1. division.

HCM vandt kampen 25-24 - efter føring på 12-11 ved pausen.

Kampen bølgede frem og tilbage. HCM var på et tidspunkt foran med seks mål, men i sidste ende var der spænding til de allersidste sekunder, hvor hjemmeholdet gik frem i helbanepres for at fremtvinge en udligning. Men forgæves, og HCM’erne kunne juble igennem over endnu en sejr.

Stor føring forsvandt
Vejlby-Risskov Hallen i det nordøstlige Aarhus er normalt ramme om det stærke basketballhold Bakken Bears’ kampe med masser af tilskuere. Håndbold fra den næstbedste række trækker derimod langt fra fulde huse, og til kampen mod HCM var de medrejsende tilskuere fra Herning og omegn faktisk dominerende i hallens lydbillede.

De kunne se et HCM-hold, der kom flyvende fra land og foran både 2-0, 4-1 og 9-3 via stærkt, hurtigt og effektivt angrebsspil, som så ofte før ført an af skudstærke Sebastian Wistoft Jensen og Mikkel Madsen. I målet diskede Nicolai Mortensen samtidig op med mange flotte redninger.

Midtvejs i halvlegen tydede intet på spænding. HC Midtjylland var i kontrol og foran med seks mål, 10-4 og 12-6, men pludselig ændrede kampen karakter.

Hjemmeholdet, som har overrasket stort med en topplacering så langt i sæsonen, fik lukket af i forsvaret og dermed styr på HCM’s skytter, og de fik også hul på HCM-keeperen. Skovbakken scorede første halvlegs fem sidste mål og forvandlede dermed 6-12 til pausestillingen 11-12.

Problemerne fortsatte i anden halvleg. HCM’erne bøvlede med Skovbakkens vekslende forsvar - især når hjemmeholdet dækkede meget offensivt. Gæsternes skytter tøvede samtidig med at fyre kanonen af, og kampen lå på vippen, efter at Skovbakken var kommet foran for første gang - hjemmeholdet førte 19-17 efter knap 13 minutter af halvlegen.

Tæt afslutning
Men HCM kæmpede sig tilbage på sejrskurs. Frederik Hummelmose kom ind i målet leverede vigtige redninger, og i den anden ende kom der gang i målscoringen igen.

HC Midtjylland gik fra 17-19 til 23-19, men Skovbakken gav på ingen måde op og kæmpede til det sidste. Især hjemmeholdets fysisk stærke back Tobias Jørgensen voldte problemer for HCM - han scorede 10 gange i kampen.

For HC Midtjylland blev Sebastian Wistoft Jensen topscorer med otte mål.

Sejren betyder, at HCM på 1. divisions førsteplads nu har 10 point for seks kampe.

HC Midtjylland spiller næste gang søndag 13. oktober. Det er hjemme mod Ajax København.