Anfører Oliver Sørensen og resten af FC Midtjyllands U19-hold åbnede sæsonen i UEFA Youth League med en flot udesejr mod de svenske mestre, IF Elfsborg fra byen Borås. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Youth League: FCM-talenter slog de svenske mestre

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland tog et stort skridt mod avancement i ungdommens svar på Champions League, da de danske U19-mestre vandt 2-1 i Sverige

FODBOLD En ny, europæisk rejse er skudt i gang med manér for FC Midtjyllands danske U19-mestre. De unge »ulve« vandt onsdag aften 2-1 på udebane mod de svenske mestre, IF Elfsborg, i første runde af UEFA Youth League.

De danske U19-mestre har dermed et stærkt udgangspunkt, når de to hold om tre uger spiller returkamp på MCH Arena.

Midtjyderne åbnede kampen godt og havde - ifølge de to klubbers skildringer fra kampen på de sociale medier og UEFA’s statistikker - et overtag i spil og chancer i den første halve time.

Aral Simsir bragte FCM på 1-0 efter bare 21 minutter. Den teknisk dygtige kantspiller bragede et hjørnespark direkte i mål via den fjerneste stolpe.

Men omkring den halve time kom Elfsborg bedre med i opgøret og kom også til to gode muligheder, som Valdemar Birksø Thorsen reddede flot i FCM-målet.

Et minut før pausen fordoblede de danske mestre føringen. Sidste sæsons topscorer i U17 Ligaen, Mads Kristian Hansen, blev spillet fri af Tobias Damtoft og udplacerede den svenske keeper, Sebastian Jonsson, med en afslutning i det lange hjørne.

De to målscorere var også farlige i anden halvleg. Både Aral Simsir og Mads Kristian Hansen tvang den svenske målmand til gode redninger med flade, hårde hug fra feltkanten, og efter 72 minutter ramte Aral Simsir sågar stolpen efter oplæg fra Mads Kristian Hansen og Nicolas Madsen.

Men 12 minutter før tid var det svenskerne, der fik bolden i nettet. Kantspilleren Eduart Iljazi bankede en løs returbold over stregen efter et svensk hjørnespark.

Syv minutter før tid måtte Valdemar Birksø Thorsen diske op med en flot refleksredning over for Elfsborgs Jesper Sandberg Hesselgren for at sikre sejren.

I dommerens tillægstid havde indskiftede Justice Chigozirim Ohajunwa chancen for at udbygge den midtjyske sejr, men nigerianerens skud ramte overliggeren.

Arbejdet skal gøres færdigt i returkampen 23. oktober på MCH Arena.

Den samlede vinder af det nordiske slag skal i næste runde møde vinderen af MTK Budapest fra Ungarn og Zrinjski Mostar fra Bosnien-Hercegovina. Også de mødtes her til aften - det blev 1-1 i Budapest.