The Real Group gæster på mandag Herning for at give dobbeltkoncert med Vox 11. Et af medlemmerne af den svenske gruppe er Morten Vinther Sørensen (i midten) - Herning-dreng og tidligere medlem af netop Vox 11. Foto: PR-foto

Kormusik i verdensklasse

Korene Vox 11 og svenske The Real Group slår for en aften pjalterne sammen

KONCERT Mandag fyldes Herning Gymnasium af smukke vokale toner, når både Vox 11 og det svenske kor The Real Group indtager scenen til en dobbeltkoncert.

Det rytmisk vokalensemble Vox 11 har rødder på netop Herning Gymnasium, da flere af medlemmerne deler en fælles musikalsk opvækst på gymnasiet. Det gør de sammen med et af medlemmerne af The Real Group, for med i dette kor er en gammel kending af Vox 11. Således er Sinding-drengen Morten Vinther Sørensen en del af The Real Group - inden da var han korleder i netop Vox 11.

Svenske The Real Group er et af verdens bedste kor. Koret har eksisteret siden 1984 og er i dag en af de førende kræfter indenfor vokalmusik. Således er koret flere gange kåret som verdens bedste vokalgruppe. Så der lagt op til en aften, hvor man kan opleve kor på højt niveau.

»Vi tør godt love en magisk aften, hvor hele følelsesregisteret foldes ud, og hvor kærligheden til kormusikken vil blomstre på tværs af generationer og modersmål«, lyder korenes beskrivelse af den aften, der venter på mandag på Herning Gymnasium.

The Real Group gæster Herning som et led i en turné, der fører dem til Tyskland og Frankrig.