Den uddannede tøjdesigner Marie Nørgaard Nielsen arbejder i tre dimensioner. Foto: Pr-foto

Tredimensionel tekstilkunst

Marie Nørgaard Nielsen, der stammer fra Herning, udstiller på Tekstilmuseet

KUNST Fredag eftermiddag er der fernisering på tekstilkunstner Marie Nørgaard Nielsens tredimensionelle tekstile værker, der udstilles på Tekstilmuseet i Herning.

Titlen er »Det Fjerde Sted«, og det er en udstilling med den åndelige verden som omdrejningspunkt. Det handler om engle, andre dimensioner og om stilhed som nøglen til visdom.

Tekstilkunstner Marie Nørgaard Nielsen, der er fra Herning, men i dag bor i hovedstaden, udstiller fire serier af værker i tekstil og papir, som på forskellig vis arbejder med det tredimensionelle som metode og udtryksform. På udstillingen kan man se, hvordan værkerne er blevet til. Her vises procesmateriale af de forskellige skridt i processen frem mod det færdige værk.

Der er i udstillingen også mulighed for at selv at prøve Marie Nørgaard Nielsens teknikker ved et bord, hvor børn og voksne guides til at lave papirværker. Værkerne kan indgå som en del af udstillingen eller tages med hjem.

For Marie Nørgaard Nielsen er det en sandhed, at der findes mere i verden, end det vi kan se med det blotte øje. Og det er den livsopfattelse, der ligger til grund for hendes interesse i at undersøge, hvordan hun med udgangspunkt i et fladt stykke - for eksempel tekstil eller papir - kan klippe, folde og sy sig til et tredimensionelt udtryk; en anden dimension. En flig af en åndelig verden.

Derfor er det gennemgående for Marie Nørgaard Nielsens værker, at de løfter sig fysisk fra et todimensionelt til et tredimensionelt plan ved hjælp af avancerede tilskærer- eller foldeteknikker.

Marie Nørgaard Nielsen er uddannet tøjdesigner MA på Designskolen Kolding. Hun har i en lang årrække arbejdet i designteamet hos Henrik Vibskov og arbejder nu dedikeret med sine egne kunst- og designprojekter.

Udstillingen kan ses frem til 19. januar.