Den blot 28-årige Chloe Wise er et stjerneskud på kunsthimlen. Foto: Pr-foto

Canadisk stjerneskud på Heart

Heart fejrer 10-årsfødselsdag og åbner to nye udstillinger

KUNST Heart åbnede 09/09/09.

Det er sådan en dato, der er nem at huske, men enten har de selv glemt den, eller også har de ikke haft tid. I hvert fald fejres den runde fødselsdag først på lørdag.

Dagen igennem er der gratis entré til et hav af aktiviteter, koncert med Ensemble MidtVest samt museets to nyåbnede udstillinger: Den store jubilæumsudstilling med et koncentrat af det bedste fra museet samling - Asger Jorn, Gunnar Aagaard Andersen, Lone Høyer Hansen, Torben Ebbesen - samt soloudstilling med det kunstneriske stjerneskud Chloe Wise.

Den unge, canadiske kunstner Chloe Wise har fokus på gruppedynamikker, begær, menneskelig interaktion og de sociale mediers magt over det konstante blik på os selv og andre. Chloe Wise iscenesætter fire rum i museets største udstillingssal, der kombinerer ældre værker med værker skabt specifikt til udstillingen.

Gennem maleri, video og installation spørger Wise til vores individuelle behov for at blive set og anerkendt og til de sociale relationer og magtstrukturer, der både inkluderer og ekskluderer os fra hinanden.

I sine hyperrealistiske malerier, spejlblanke installationer med hilsen til den nederlandske Nature Morte-tradition og film med både humoristisk og urovækkende menneskelig interaktion sætter Wise fokus på måden, vi interagerer med hinanden på, hvordan vi ser hinanden og os selv.

Chloe Wise er født i Montreal i Canada og bor og arbejder i New York. I 2014 banede Wises såkaldte »bread bags«-værker vejen for hendes kunstneriske gennembrud, og hun er i dag på Forbes liste over de 30 personer under 30 år, der anses for at blive mest indflydelsesrige inden for kunst og design.

Wise-udstillingen kan opleves frem til 29. marts.