Lasse Lassen gjorde i sidste uge comeback efter at være blevet opereret i ansigtet for en måned siden. Tirsdag aften blev den herningensiske målræv matchvinder, da Blue Fox slog Aalborg Pirates. Foto: Flemming Hansen (Arkiv)

Blue Fox nedlagde topholdet: Lassen matchvinder på straffe

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox kom tilbage på sejrssporet efter tre nederlag. Lasse Lassen blev matchvinder i straffeslagskonkurrence mod topholdet Aalborg Pirates

ISHOCKEY Efter tre nederlag på stribe er Herning Blue Fox tilbage i rollen som sejrsherrer.

»Rævene« vandt tirsdag aften 3-2 efter straffeslagskonkurrence mod Aalborg Pirates, der sidste sæson sendte rekordmestrene på tidlig sommerferie i kvartfinaleserien.

Lasse Lassen blev matchvinder for Blue Fox, da han som den eneste sendte skiven i nettet i straffeslagskonkurrencen. Herningenseren sendte pucken op i nærmeste målhjørne med baghånden - uden chance for den tidligere Herning-målmand George Sørensen i Aalborg-buret. Og så brød jublen ellers løs hos de efterhånden hårdt prøvede Blue Fox-supportere.

Opgøret balancerede på en knivsæg hele aftenen. Første periode var tæt, målløs og forholdsvis chancefattig. Anden periode var også jævnbyrdig, men der var til gengæld liv i kludene, og Blue Fox lagde for.

Thomas Vilstrup Andersen brød insisterende igennem i højre side, skar ind foran mål og tvang George Sørensen i Aalborg-målet til en god redning, men returen strøg hen foran Morten Poulsen, der køligt løftede skiven over den liggende Aalborg-keeper.

20 sekunder tidligere havde Aalborgs Kirill Kabanov ramt pucken skævt i hel fri position. Og perioden fortsatte med flere gode muligheder i begge ender og intens fight, der også kastede tre udvisninger af sig.

Aalborg udlignede via en smart kombination mellem Højbjerg-tvillingerne. Mikkel Højbjerg lagde skiven skråt tilbage til Martin Højbjerg, der fik frit skud midt i slottet.

Opgøret bølgede også frem og tilbage - dog med færre målchancer - i tredje periode. Men otte et halvt minut før tid fejlede Blue Fox i egen zone. Nicolai Weichel kom på pucken nede i det ene hjørne, men Blue Fox-backens aflevering røg ind midt for mål lige, hvor Aalborgs Lasse Bo Knudsen stod klar til et saftigt slagskud. 2-1 til Aalborg.

Det duftede for en stund af en bitter afgørelse på opgøret, men fem minutter før tid udnyttede Blue Fox et powerplay på flotteste vis. Kristoffer Astorp fandt en fri Markus Jensen i højre side, og han sendte prompte skiven ind til tjekkiske Jan Dalecky tæt under mål til 2-2 og et højlydt jubelbrøl i Kvik Hockey Arena.

I overtidsperioden ragede canadiske Brodie Dupont tidligt en udvisning til sig, men Blue Fox kæmpede sig bravt gennem undertallet - og sejrede altså i straffeslagskonkurrencen, hvor Simon Nielsen var skarp i Blue Fox-målet og reddede samtlige tre forsøg fra Aalborg-spillerne, mens Lasse Lassen blev matchvinder i modsatte ende.

I tabellen er Blue Fox fortsat nummer syv, men nu blot to point fra andenpladsen. Aalborg Pirates er stadig på førstepladsen - trods sæsonens første nederlag for nordjyderne.