Stine Skogrand spillede en brandkamp og blev delt topscorer med syv scoringer, da Herning-Ikast overraskende vandt på udebane mod ligaens dyreste og mest stjernespækkede trup, Odense Håndbold. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ny, flot skalp: HIH slog guldfavoritterne

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast-kvinderne leverede en kraftpræstation og vandt overraskende på udebane mod DM-guldfavoritterne fra Odense

HåNDBOLD Mindre end to døgn efter den imponerende pokalsejr ude mod mestrene fra Team Esbjerg landede Herning-Ikast Håndbold en ny, forrygende udesejr.

HIH-kvinderne vandt lørdag eftermiddag 26-24 på udebane mod guldfavoritterne, Odense Håndbold, efter 13-13 ved pausen.

Alt pegede ellers fynboernes vej, da det stjernespækkede Odense-mandskab ni minutter inde i anden halvleg kom foran 17-14. Fynboerne, som spillede fejlfyldt i store dele af første halvleg, så ud til at have fundet melodien, og de fleste af de 1909 tilskuere i Odense Idrætshal regnede nok med, at HIH’erne - med den opslidende pokalsejr i benene og hovederne - var knækket lige dér.

Men de midtjyske kvinder viste noget andet. De kæmpede sig tilbage anført af en bevægelig og aggressiv menneskemur i forsvaret og en stærkt spillende Sabine Englert i målet. Den 37-årige tysker endte med en redningsprocent på 37, og vandt keeperduellen mod de to landsholdskeepere, Althea Reinhardt og hollandske Tess Wester, i modsatte ende med tre redninger.

Angrebsmæssigt trådte især Stine Skogrand og Jeanett Kristiansen i karakter som afsluttere med syv fuldtræffere fra hver sin backposition i et ofte fint, flydende og roligt opbygget angrebsspil.

Midtvejs i anden halvleg svingede momentum derfor over på gæsternes side med fire scoringer i træk. Måltavlen skiftede fra 19-18 til 19-22. Den føring slap HIH’erne aldrig.

Med knap to minutter tilbage af opgøret scorede velspillende Stine Skogrand til 26-22. Det var afgørelsen, selv om fynboerne nåede to trøstemål derefter.

I tabellen betyder sejren, at HIH-kvinderne avancerer fra femte- til tredjepladsen i HTH Ligaen.