Lørdag 21. september er der åbent hus i Historiens Hus i Museumsgade - her er det Sygehusmuseet. Foto: Henrik Ole Jensen

Åbent hus i Historiens Hus

LOKALHISTORIE Lørdag 21. september er der mulighed for at besøge Historiens Hus i Museumsgade, og ved selvsyn se, hvad der bydes på for folk med historisk interesse - eller folk der bare vil have en god oplevelse.

På pladsen ved Frilandsmuseet bagved bliver der mulighed for at besøge et rigtigt kræmmermarked og gøre en god handel.

For dem, som har ting at sælge, bliver der mulighed for at få en gratis stadeplads i Museumshaven. Alle er velkomne, - kig i dine gemmer, om du har noget spændende at byde ind med.

Der bliver også mulighed for at nyde nogle sange med duoen Westfall & Grand. Det er formentlig umuligt at finde en dansk duo med to musikere, der tilsammen spiller så mange koncerter, som de to gør. De synger viser af danske digtere over klassikere fra 1970’erne, til sange alle kan synge med på.

I løbet af dagen kan man besøge de enkelte grupper og foreningers lokaler og få en snak med nogle af medlemmerne. Her kan man få en orientering om gruppens/foreningens aktiviteter og høre om eeventuelt medlemskab.

Følgende slår på dagen dørene op: Lokalhistorisk arkiv, ASRA Arbejderhistorisk samling, Slægtsforskerne, Historisk Forening for Herning kommune, Landsbylauget, Herning Husflid og Sygehusmuseet.