Jeanett Kristiansen scorede syv mål, da HIH søndag vandt 26-16 over Skanderborg. Foto: Flemming Hansen

HIH satte bundhold på plads efter pausen

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold landede den ventede sejr over Skanderborg, men det var først i anden halvleg, HIH’erne trak fra

HåNDBOLD Alle sejre giver to point. Men nogle er kønnere end andre.

Søndagens sejr var ikke prangende, men den endte dog med at være stensikker for Herning-Ikast Håndbold. Efter 10-10 ved pausen satte HIH’erne styrkeforholdet på plads i anden halvleg og vandt 26-16 over Skanderborg Håndbold.

Første halvleg var - som cifrene indikerer - en sløj omgang. HIH kom hurtigt foran 3-0, men så gik hjemmeholdet i stå og lod den alt andet end skræmmende modstander komme ind i opgøret.

Angrebsspillet var fejlfyldt, og der blev brændt alt for mange skud på Monika Kongsgaard i Skanderborg-målet. Det betød, at bundholdet, der ikke har kontrakthåndbold, fulgte med til 10-10 ved halvtid.

Men efter pausen viste HIH’erne klasseforskellen. Angrebsspillet var mere fokuseret og mindre fejlfyldt, og føringen voksede gennem anden halvleg, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.

HIH scorede kampens sidste seks mål på stribe til slutfacit 26-16.

Topscorer for HIH blev norske Jeanett Kristiansen med syv scoringer. 17-årige Cecilie Brandt scorede fem mål fra højre fløj.

Næste kamp er allerede på torsdag, og det er en anden kaliber. HIH spiller udebane mod de danske mestre, Team Esbjerg, i kvartfinalen af Santander Cuppen.