Mikael Anderson var en af FCM's målscorere i Lyngby. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

3-0 i Lyngby: Sikker udesejr til Superligaens tophold

Kenneth Kristiansen 

På mål af Awer Mabil, Mikael Anderson og Erik Sviatcheno vandt FC Midtjylland søndagens udekamp

FODBOLD Efter en solid og sikker udesejr på 3-0 over Lyngby Boldklub er FC Midtjylland også Superligaens førerhold efter denne spillerunde.

Sejren søndag eftermiddag var faktisk FCM’s første fulde gevinst mod Lyngby siden 2012, men der var ingen tvivl om udfaldet på et velbesøgt Lyngby Stadion, hvor 4139 så på.

Emiliano Marcondes, som FCM har lejet i engelske Brentford frem til nytår, var med i startopstillingen på den offensive midtbane, og Marc Dal Hende, som FCM mod forventning ikke fik solgt i sommerens transfervindue, fik sin sæsondebut i startopstillingen som venstre back.

Begge spillere mangler kamptræning, og måske var det derfor, FCM lige skulle i gang i Lyngby. Hjemmeholdet var i hvert fald mest aggressive i kampens første fase og kom til at par muligheder, men Mikael Anderson og Sory Kaba var også tæt på i den anden ende for FCM.

Emiliano Marcondes lagde blandt andet en høj, præcis aflevering frem mod Kaba, som dog ikke fik en ordentlig afslutning på.

Fødselsdagsscoring
Efter en lille halv time kom scoringen så. FCM erobrede bolden, og Sory Kaba spillede smart videre til en fremstormende Marcondes, der kiggede op og fandt Awer Mabil i højre side.

Kantspilleren småkiksede sin første tæmning af bolden, men han havde tiden til at vende rundt og sende bolden i det lange hjørne.

1-0 til gæsterne - målet signeret dagens 24-års fødselar, Awer Mabil.

Få minutter efter sendte samme Mabil et indlæg tæt under mål mod Sory Kaba, der ved fjerneste stolpe fik headet i jorden, og bolden gik derfor over Lyngbys mål.

FC Midtjylland fortsatte dominansen efter pausen, og efter små 10 minutter af halvlegen var der mål igen. Marc Dal Hende førte bolden frem i venstre side og smækkede et indlæg ind foran mål, hvor Lyngby ikke fik clearet ordentligt. Bolden havnede for fødderne af Mikael Anderson, der drejede rundt og skød på mål. Bolden blev rettet af og snød Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen ude ved nærmeste stolpe.

Hjemmeholdet havde ikke meget offensivt efter pausen, men Emil Nielsen havde dog et skud alene med FCM-keeper Jesper Hansen. Målmanden reddede flot ved at stikke armen ud og slå bolden til hjørnespark

Kort efter blev opgøret endegyldigt lukket, da FCM-anfører Erik Sviatchenko steg til vejrs i feltet og pandede Evanders hjørnespark ind til 3-0.

Emiliano Marcondes havde også muligheden for at score i sin debutkamp, da han et kvarter før tid modtog et præcist indlæg fra Awer Mabil, men den resolutte afslutning sad lige på målmanden. Kort efter blev Marcondes skiftet ud efter en indsats med små glimt af klasse - men dog også tydelige tegn på manglende kampform.

Med den sikre udesejr holder FC Midtjylland fast i Superligaens førsteplads. På næste søndag er der topkamp på programmet - FCM møder FC København i Parken.