Der var power i skuddene fra Rasmus Madsen mod Otterup. Foto: Henrik Ole Jensen

Tre på stribe: Oprykkerne fra HCM snuppede endnu en sejr

Kenneth Kristiansen 

HC Midtjylland vandt 32-26 hjemme over Otterup og har fortsat maksimumpoint i 1. division

HåNDBOLD Tre kampe, tre sejre. Det er status for HC Midtjylland, der siden oprykningen til 1. division ikke har set sig tilbage.

I sæsonens første to kampe vandt HCM begge gange med et enkelt mål, som blev scoret i de sidste sekunder. Men fredag aftens hjemmekamp mod Otterup HK blev afgjort med anderledes sikre cifre. I en godt fyldt Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning vandt HCM’erne med 32-26 over de fynske gæster.

Der var tale om en tidlig topkamp mellem to hold, der begge havde vundet sæsonens to første kampe. Otterup voldte da også HCM problemer i kampens første fase, og gæsterne kom foran med både to og tre mål, før hjemmeholdet fik fundet vejene gennem Otterups pågående 5-1-forsvar. Samtidig fik HCM selv mere styr på fynboernes hurtige opløb, og især Sebastian Wistoft Jensen trådte i karakter i offensiven med sikre scoringer.

Ved pausen havde HC Midtjylland vendt billedet til en føring på 14-11.

Målfarlig målmand
I det hele taget strålede HCM’s bagkæde påny - der var energi, saft og kraft bag skuddene fra Rasmus Madsen, og i HCM-målet fandt Nicolai Mortensen et tårnhøjt niveau. Keeperen kronede endda indsatsen med hele tre scoringer i tomt mål i modsatte ende.

Midtvejs i anden halvleg kom HCM op på 25-17, og det lignede en afgørelse. Det var det sådan set også, selvom hjemmeholdet herefter faldt ind i en sløset periode, hvor afslutninger og opdækninger ikke sad helt i skabet.

Otterup kom op på 21-25, før HCM genfandt koncentrationen, og selvom der gik lidt nerver og dumme udvisninger i den i slutfasen hos det unge HCM-hold, blev sejren kørt sikkert i hus.

Sebastian Wistoft Jensen blev HCM’s topscorer mod Otterup - han nettede ni gange i kampen.

HC Midtjyllands næste kamp spilles på næste fredag på udebane mod Skive FH.