Brodie Dupont fik åbnet sin målkonto mod Esbjerg, men Blue Fox tabte alligevel 2-3. Foto: Henrik Ole Jensen

Blue Fox tabte i Esbjerg

Thomas Damm 

Esbjerg Energy blev første mandskab til at besejre »blårævene«

ISHOCKEY Efter sejre i sæsonens to første kampe kom Herning Blue Fox fredag aften ned på jorden i udekampen mod Esbjerg Energy. Hjemmeholdet vandt kampen 3-2 efter periodecifrene 1-0, 1-0 og 1-2.

Matt Pistilli er efter tre år i Tyskland vendt tilbage til Esbjerg på en kontrakt på foreløbig tre kampe, og han er næppe blevet mindre populær på vestkysten efter sin scoring til 1-0 i første periode.

Syv minutter inde i anden periode fordoblede Zach Pochiro føringen. Fem minutter inde i sidste periode reducerede Jan Dalecky til 1-2 i et powerplay, men med mindre end fem minutter tilbage øgede Esbjerg igen føringen. Brett Welychka gjorde det til 3-1.

Mange Esbjerg-udvisninger
Esbjerg tog hele fem udvisninger i tredje periode, og Brodie Dupont scorede sit første mål for Blue Fox i et nyt powerplay med lige godt to minutter tilbage.

Lidt senere tog Blue Fox målmand Simon Nielsen ud og jagtede en udligning med en ekstra angriber på isen, men udligningen kom aldrig. Esbjerg red stormen af og sikrede sig tre point med en 3-2-sejr.

Selv om det altså blev til to mål i powerplay, så er det måske ikke så meget, når Blue Fox trods alt var i overtal seks gange og blot selv kun blev ramt af en enkelt udvisning. Den gik til Sean Flanagan.

Næste kamp for »rævene« er på tirsdag hjemme mod Rødovre.