Siden 2015 har Julius Mygind holdt foredrag om sin vej ind og ud af et massivt hash- og stofmisbrug. Rusmidlerne gav Julius Mygind en pause fra det sociale pres, han oplevede, at omverdenen lagde over ham, og fra det pres han lagde over sig selv. Særligt ønskede Julius at passe ind, hvilket resulterede i følelsen af aldrig at være god nok, pæn nok, dygtig nok eller sjov nok. Hashen og stofferne blev en flugt fra livet og resulterede i depression, social isolation og angst. Foto: PR-Foto

Foredrag i Tjørring om livet ind og ud af stofmisbrug

SOS Børnebyernes lokalgruppe sætter fokus på at være ung i Danmark og inviterer til foredrag om stofmisbrug

TJøRRING Alle forældre ønsker det allerbedste for deres børn og håber, at de tragiske historier i medierne om unges stofmisbrug aldrig bliver en del af deres families univers. Sådan var det også for skuespiller og tv-vært Peter Mygind og hans hustru Lise Mühlhausen. Men allerede som 14-årig begyndte sønnen Julius Mygind at ryge hash og drikke alkohol, fortæller SOS Børnebyernes lokalgruppe i Herning i en pressemeddelelse.

Lokalgruppen sætter fokus på, hvordan det er at være ung i Danmark og har inviteret 26-årige Julius Mygind til at holde foredrag i Baunekirken i Tjørring, onsdag 2. oktober.

I sin hudløst ærlige fortælling sætter Julius fokus på, hvordan voksne kan hjælpe unge med at vælge rusmidlerne fra i en verden, hvor konfrontationen med hash og kokain er alle vegne. Julius henvender sig også direkte til de unge, hvor han aktivt beder dem tage stilling til, hvilke konsekvenser de valg, de træffer, kan have for resten af deres liv. Det er derfor oplagt at tage de unge mennesker med til foredraget.

Julius Mygind holder foredraget ganske vederlagsfrit, ligesom Baunekirken stiller lokaler til rådighed uden beregning, så alle indtægter går ubeskåret til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og sårbare børn i mere end 130 lande.

Billetter kan købes på www.billetten.dk - halv pris for unge under 18.