Herningensiske Morten Poulsen scorede begge Blue Fox-mål i ligasæsonens første kamp mod SønderjyskE. Foto: Tom Laursen

Premieresejr til Blue Fox: Afgjort seks sekunder før tid

Thomas Damm 

På to mål af Morten Poulsen vandt Blue Fox 2-1 over SønderjyskE

ISHOCKEY Med blot seks sekunder tilbage af matchen scorede Blue Fox’ Morten Poulsen til 2-1 og afgjorde fredagens premierekamp ude mod SønderjyskE.

Herning var kort forinden kommet i powerplay, og det blev udnyttet til at give tre point i Vojens.

Det var samme Morten Poulsen, der midtvejs i første periode bragte Blue Fox på 1-0. Målet var et resultat af et højt Herning-pres og til sidst opfangede Poulsen en løs puck, driblede forbi en modstander og sendte pucken op i nærmeste målhjørne. En smuk scoring!

Føringen holdt til midtvejs i anden periode, hvor det var hjemmeholdet, der længe lykkedes med at holde et pres, som udlignede. Det skete, da Frederik Bjerrum stod fri foran en ellers velspillende Simon Nielsen i Blue Fox-målet. SønderjyskE havde siden flere store chancer for at tage føringen, men Blue Fox-defensiven holdt stand.

Tredje periode blev tæt og endnu mere intens end de første, men med færre chancer. Men et overtal blot 45 sekunder før tid blev altså afgørende.

Efter seks nederlag på stribe i træningskampene havde Blue Fox gemt den første sejr til det helt rigtige tidspunkt. En forløsning for hele holdet med den debuterende cheftræner Ben Cooper i spidsen.

Fredag aften fik spillerne også flot opbakning af flere end 100 medrejsende fans.

Næste kamp er i Kvik Hockey Arena i Herning på tirsdag, hvor mestrene fra Rungsted kommer på besøg.