Ellen Merrild i galleriet i Helsingør. Foto: Privatfoto

Et bysbarn vender hjem

KUNST Ellen Merrild, der er barnefødt i Herning og boede her de første 30 år af sit liv, vender nu hjem for at udstille sin kunst i kunstforeningen på sygehuset i Herning.

Hun voksede op på gården Fuglsang, som lå lige midt i det, der i dag er Fuglsang sø. Ellen Merrild har i øvrigt stadig meget familie i Herning.

Ellen Merrild har malet i mere end 20 år - startende med blyantstegning og akvarel. Nu maler hun mest med akryl på lærred. Hendes udtryk er kraftfulde, abstrakte malerier med figurative elementer i meget klare og stærke farver. Glæden ved at male skulle gerne skinne igennem i hendes malerier.

Hun arbejder meget med kontrasten mellem lyse og mørke toner, så billederne domineres ofte af spillet mellem farverne i en stærk sammensætning. De forskellige lag i billederne spiller hinanden ud, og der bliver arbejdet med rum og finurlige konstruktioner i et modspil til farvesymfonierne.

Ellen Merrild fascineres af at tage udgangspunkt i former, som vi omgiver os med, og som man mindst venter kan danne baggrund for idéer til et maleri.

Rejser til Italien hvert år
Hun har løbende sørget for at uddanne sig ved at deltage i kurser hos forskellige kunstnere. Hvert år rejser hun til Italien og deltager i et intensivt malerkursus.

Ellen Merrild har eget atelier og galleri på hjemmeadressen i Helsingør, hvor der altid er udstilling af nogle af hendes værker.

Ellen Merilds billeder kan ses på sygehuset i september.